Сабелник (Блатен петолистник) - за стави

Добави мнение

26.00 BGN

Сабелник (Блатен петолистник)

Таблетки 50 бр  

 Хранителна добавка

 

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Източник на флаваноиди, хранителни влакна и дъбилни вещества.

Препоръчителна доза за дневен прием: Да се приема по 2 пъти по 3 таблетки по време на хранене с 300 мл вода. Продължителност на приема 1 месец.

Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием.

Противопоказания: Да не се приема от бременни, кърмачки, деца до 14 години и индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: билка сабелник (корен), билка голям лопен (корен), микрокристална целулоза и талк на прах.

Сабелник: таблетки 50 броя х 0,5 гр.

Най-добър до: 01.08.2025г.                         Партида: L 03

Да се съхранява на сухо и прохладно място на температура до + 25 °C недостъпно за малки деца. Не е лекарство, преди употреба се консултирайте с лекар.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Вносител: „КМК РЕЛАКС“ ЕООД тел: 0895115025

Производител: ООО „Фарм-Груп“ Русия, Алтайски край

САБЕЛНИК /Comarum palustre/

Синоними: блатна ягода, петопръстна трева, заешки уши, дива малина, блатна роза и др.

Многогодишно лекарствено растение, полу храст, по височина може да достигне метър.Разпространен по всеместно в Русия, също в някой райони на Монголия и Китай, в Японските острови, а също в Северна Америка. Има огромен корен с множество разклонения. Използва се корена и надземната част, като се внимава да не се изтръгне целия корен. Използвало се е като средство за предпазване от заразни болести. Известна била още като „Руски женшен“. Сега растението се използва не само в народната, но и в официалната медицина. Използва се и в кулинарията, придава оригинален аромат. Има рецепта за сладко.

Състав: съжържа висока концентрация от етерични масла (5 %), натурални органични киселини (изовалерианова и изомаслена), дъбилни вещества (полезни при възпаления, помага за сгъстяване на кръвта и спиране на кръвоизливи), терпеноиди, феноли, катехини (подобряват обмяната на веществата), антоциани (подобряват зрението), флавоноиди (укрепват кръвоносните съдове), смолисти вещества (действат антисептимно). Горчивият вкус на билката подобрява отделянето на урината от организма, сапонините действат противовъзпалително. Наличието на каротин, оказва антиоксидантно действие, аскорбиновата киселина укрепва имунната система. Билката съдържа фосфор и калий подпомагат подаването на кислород към мозъка, а магнезият повлиява положително въздействие на сърдечно-съдовата система.

Употреба: забележително природно средство за опорно-двигателния апарат. Многочислените проблеми на мускулите, ставите и костите се решават с помоща на „блатния рицар“, артрози, артрити, полиартрити, ревматизъм- всичко това са показания за използване на билката. Средствата на основа на билката способстват за намаляване на оттоците, помага за възтановяване на хрущялната и костна тъкан, възвръща подвижността на ставите. При остехондроза, подагра, радикулит намалява болките, възтановява подвижността на гръбначния стълб. Билката се приема вътрешно  под формата на отвари, водни извлечения и спиртни екстракти. Използва се и външно за компреси и разтривки облекчава състоянието. Бързо намалява болките и проявленията на неврита. Добро средство при проблеми с храносмилателните органи. Използва се при стомашни проблеми, при диария, дезинтерия, холецестит  и други болести на бъбреците, черния дроб, жлъчката и жлъчните пътища. Препоръчва се при жълтеница, алергии и за профилактика на бяс, след ухапване от животни. При заболяване на гърлото се използва външно за гаргара. Ефективно помага при ангини, бронхити, фарингити и грип. Полезни са изплаквания при заболяване на венците и зъбите (облекчава болката и намалява възпалението). В последно време се отделя особено внимание за използване на билката при онкологични заболявания не самостоятелно, а в състав с други билки. Народните лечители включват билката в рецепти за лекуване на туберколоза, хемороиди, тромбофлебит, някои болести, които се предават по полов път. Билката помага при ниско кръвно налягане и при нервни разтройства. За жените е полезна при лечение на мастопатия. Пресни листа от растението може да се ползват при лечение на рани, чисти раните от гной и възпаление. Оказва общоукрепващо действие, стимулира имунитета и подобрява обмяната, ускорява възтановяването на повредени клетки, извежда от организма шлаките и токсините. Използва се в козметиката за маски и кремове (за подобряване тургора на клетките и против бръчки). Използва се и в шампоани за укрепване на косите.

Болестите, които се лекуват с билката: пародонтоза, тумори, миома, ендометриоза, гастрит, рак на стомаха, ангина, хемороиди, артрит, артроза, подагра, ревматизъм, туберколоза, левкоза и дезинтерия, диария, язва на стомаха и дебелото черво, радикулит, кръвоизливи, пародонт.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден