Пустирник (Leonurus Cardica) - за стрес

Добави мнение

26.00 BGN

Пустирник

(Дяволска уста – Leonurus Cardiaca)

Хранителна добавка – таблетки (50бр)

Описание: Тази билка има добре изразено успокояващо действие, благодарение на което се изпозва за нормализиране на функциите на централната нервна система. Особено подходяща е при тревожност, главоболие, стрес, безсъние и депресивни състояния. Също така регулира сърдечната дейност – намалява сърцебиенето и понижава кръвното налягане. Добре действа и на жените – при менструални болки, маточни инфекции, симптоми, свързани с менопаузата, проблеми на ендокринната система и др.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Допълнителен източник на магнезий и витамини C и B6, съдържа дъбилни вещества.

Употреба и дозировка: Да се приема (с 300 мл. вода) по две таблетки, два пъти на ден при хранене.  Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием. Продължителност на приема: 1 месец. При необходимост, курсът на прием може да се повтори.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Съставки: Пустирник (сух екстракт), магнезиев цитрат, калциев стеарат, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), нишесте, пълнител – микрористална целулоза, антислепващ агент – талк на прах. Таблетки (50бр х 0,45гр)

Най-добър до:  01.09.2025г                   Парт. номер: L 09

Начин на съхранение: Да се съхранява на сухо, недостъпно за деца място, защитено от пряка слънчева светлина, при температура до 25°C.

Производител: ООО ‘‘Фармгруп‘‘, Русия, Алтайски край

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД, гр. Пловдив, тел: 0895115025

 

ПУСТИРНИК

/Leonusrus cardiacа/

Синоними: глуха коприва, сърдечна трева, кучешка коприва, лъвска опашка и др.

            Многогодишно лекарствено растение с височина 0,3 до 2 метра, стеблото е с власинки. Расте в запустели места от където е и името „пустирник“. Разпространен е в Европа и Азия, Сибир и Кавказ. Използването на билката е известно още в древната Тибетска медицина, отдавна е използвана в Латинска Америка и в Европа. В Русия се използва от XV век. В България с билката се лекуват нерви, разтройства, анемия, дихателните органи, използва се свойството да облекчава изхвърлянето на урината.

Състав: уникална композиция от етерични масла, ценни киселини, най-силните витамини - антиоксиданти А, Е и С, много минерали, захари, алкалоиди, флавоноиди /рутин, кварцетин/, които укрепват сърдечно-съдовата система, дъбилни вещества с бактерициден ефект, гликозиди, които отстраняват аритмия, намалава пулса, а фитонцидите оказват антимикробно действие.

Употреба: важно качество на билката е успокояващото действие, по-силно от действието на валериана. Това прави билката добра при лекуване на нервните разтройства, висока възбудимост, безсъние и хроничната умора. Използва се още при епилепсия, при парализа и невралгии; повсеместно се използва при нарушения в работата на сърцето и кръвоносните съдове, понижава високото кръвно налягане, подобрява състоянието при миокардит и стенокардии, нормализира сърдечния ритъм. Успешно предпазва от стреса, който влияе на сърдечната дейност. Билката подобрява състоянието при хиперфункция на щитовидната жлеза. Полезна е за жените при разтройства по време на менопаузата и след климакса, както и по време на бремеността /след консултация с лекар/. Нерядко се използва и при лечение и на типично „мъжки болести“. Известно е качеството да подобрява отделянето на урината, подходяща при терапии на болестите на бъбреците и уриналния тракт, при външни и вътрешни кръвоизливи, нормализира съдържанието на холестерина в кръвта, положително влияе на обмяната на веществата. Положително влияе при язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника; препоръчва се при проблеми с дихателните пътища, като възпаление на белите дробове, астма, кашлица и задух. Укрепва имунитета, забавя  стареенето на организма. Билката може да се използва и външно при рани и повредена кожа, тъй като действа антибактериално. Използва се също при акне и разширени пори. При мазни коси се препоръчва изплакване с извлек от билката. Може да се използва и при изпотяване на крака, като отсранява неприятната миризма. 

Билката помага при: невралгия, нарушения на месечния цикъл, стенокардия, хипертония, истерия, ипохондрия, склероза на съдовете на главния мозък, епилепсия.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден