Босилек (стрък) – Ocimum basilicum L.

Добави мнение

1.00 BGN

Босилек (стрък) – Ocimum basilicum L.

Изсушена билка (Basilici herba )– 20 гр.

Предназначение: Действа благоприятно при стомашно-чревни неразположения – стомашни болки, колики, газове, диарии, храносмилателни проблеми; също така помага при респираторни проблеми – бронхити, астма, задух, настинка и грип и е добро откашлящо средство при упорита кашлица и ангина. Добър ефект има също и при безсъние, мигрена, нервно изтощение. Външно се прилага при гингивит и болки на венците (за гаргара и жабурене), при акне и кожни инфекции и при трудно заздравяващи рани (за нанасяне с тампон).

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката се залива с 400 мл вряща вода, оставя се за 10-15 минути да се запари, след което получената запарка се прецежда. Готовата отвара се съхранява в хладилник за не повече от 2 дни.

Приложение: Вътрешно – пие се по 100 мл. преди хранене, 3 пъти дневно. Външно – за гаргара при възпалени венци; за третиране с тампон и компреси при рани и кожни проблеми

Противопоказания: Да не се приема при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Преди употреба е препоръчително да се консултирате със специалист.

Съставки: изсушена билка Босилек (стрък) – 100% натурална.

Най-добър до: 06.2024 г.              Партида: L 220622

Условия на съхранение: Да се съхранява на сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина, при температура до 25°C и влажност на въздуха до 75%.

Пакетирано за: ''КМК РЕЛАКС'' ЕООД, гр. Пловдив, тел: 0895115025

Произход: България

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден