Формула 3 - Соло Ренесанс

Добави мнение

81.20 BGN

Активен състав:

 поливалентен антиоксидантен комплекс

(витамини А, Е, С, рибофлавин, мед, манган, цинк, селен, хром)

- екстракт от салвия

- екстракт от плодовете на червена боровинка

- екстракт от гроздови семена - екстракт от мащерка

- екстракт от риган - екстракт от зелен чай - рутин - ликопен

- екстракт от боровинка - бета-каротин -

екстракт от сибирска лиственица (90% дихидрокверцетин)

 

Благодарение на тройния си ефект "Формула 3 - Соло Ренесанс" 

не само очиства организма от шлаките, но и го защитава от други

по-опасни екологични фактори на съвременната градска среда.

Намиращите се в състава на комплекса антиоксиданти се подразделят на:

 

- антиоксиданти-ферменти,

които премахват активните съединения на кислорода 

 

- антиоксиданти-витамини,

които обезвреждат агресивно настроените радикали,

затормозяващи процеса на формиране на други радикали,

защитавайки клетките на организма от гибелно разрушаване.

 

Приложение: 

Възрастни - по 2 капсули по време на хранене.

Продължителност на приема 2-3 месеца курс до 2-3 пъти в годината.

 

 

Опаковка: 120 капсули

 Формула 3 - Соло Ренесанс

 

Антиоксидантна защита на клетките

 

Антиоксидантите са съединения с различен химически състав, защитаващи мембраните на клетките от вредните въздействия, които могат да причинят излишно окисляване в организма. С други думи, антиоксидантите притежават способността да свързват свободните радикали (активни неустойчиви частици, които могат да предизвикат процеси на пероксидация) и се явяват защитници на нашите клетки. Свободните радикали постоянно се образуват в организма в резултат на окислително–възстановителните реакции в процеса на жизнената дейност под влияние на различни неблагоприятни фактори на външната среда: замърсен въздух, радиация, цигарен дим, повишено ултравиолетово излъчване, стресови ситуации, инфекции и т.н. В организма свободните радикали отслабват имунната система, повреждат съдовия ендотел, ускоряват стареенето на ставния хрущял и влияят на процесите на преждевременното стареене, което води до разрушителна верижна реакция, способстваща развитие на заболявания и патологични изменения. Антиоксидантите помагат на организма да понижи нивото на увреждане на тъканите и да ускори процесите на оздравяване.

 

В природата има много антиоксиданти. Ендогенните се изработват в самия организъм (женските полови хормони, коензим Q10, каталаза ензими, глутатионпероксидаза и т.н.). Екзогенните антиоксиданти постъпват с храната, най-простият и известен от тях е витамин С. Само че за да се справят с въздействието на разрушителните вещества, не са достатъчни един, два или три от тях, защото те действат комплексно. Именно с тази гледна точка е бил разработен антиоксидантния комплекс "Формула 3 - Соло Ренесанс", в чийто състав влизат всички необходими за нормалната жизнена дейност антиоксиданти. Тези природни вещества, защитаващи клетките отвън, отвътре и освен това – на ниво много уязвимата клетъчна обвивка, обеспечават "троен механизъм" за защита:

 

- Външната защита на клетките се осигурява от такива антиоксиданти като витамин С, растителните биофлавоноиди (рутин, дихидрокверцетин), а също екстракт от гроздови семена, боровинки, червена боровинка, мащерка и зелен чай. Те създават мощна преграда около всяка клетка, свързвайки и неутрализирайки свободните радикали; 

 

- Вътрешната защита на клетките се осигурява от такива антиоксидантни микроелементи като цинк, селен, мед и манган, а също рибофлавин. Те проникват в клетките и стимулират работата на защитните вътреклетъчни ферменти, които, подобно на «капани» неутрализират свободния кислород, образуващ се вътре в клетката;

 

- За укрепвването на клетъчните стени и защитата им от повреждане се грижат витамини А и Е, а също ликопин и бета-каротин. Те проникват през клетъчните мембрани и инхибират вредни окислителни процеси, които могат да доведат до образуването на опасни "дупки" в клетъчните стени.

 

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден