Сибирски Жен-Шен 100 % Натурален 10 г

Добави мнение

9.00 BGN 11.00 BGN Спестявате 2 BGN

Сибирски Жен-Шен (Eleutherococcussenticosus)

(Елеутерокок)

 Хранителна добавка

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Притежава тонизиращо действие, подпомага зрението, спомага за здравословни нива  на кръвната захар. Препоръчва  се за активни спортисти, за възстановяване на организма след  тежки физически и психически натоварвания.

Спиртен екстракт: 10 гр. наситнен корен се залива с 100мл водка, престоява 21 дни на тъмно, като периодично се разклаща.

След което се прецежда и е готов за употреба. Препоръчително е да се използва стъклен съд и екстракта да се съхранява в хладилник.

Дозировка: Използва се като екстракт в доза 30 капки 1 пъти на ден,

преди храна. Подобрява имунитета. Приема се 30 дни.

 -за подобряване на половата активност по 40 капки всеки  ден

-за подобряване на слуха по 15 капки 2 пъти на ден, две седмици

-при ниско кръвно по  20-30 капки преди обед 30 мин преди храна в продължение на 30 дни.

-за спортисти по  30 капки сутрин и 30 капки преди тренировка.

Воден екстракт (Чай): 1 чаена лъжичка наситнен корен се залива с 200 мл. кипяща вода. Запарва се 15-20мин, прецежда и се приема по 100 мл. два пъти на ден преди храна.

Препоръчва  се прием не по-късно от 18.00 ч.

Съставки: Сибирски Жен-Шен 100% натурален в изсушен вид- 10 гр.

Противопоказания: Да се съхранява на сухо и тъмно  място на температура до + 25C ,недостъпно за малки деца.

Не е лекарство,преди употреба се консултирайте с лекар.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене

Най-добър до: май 2024 г  партиден номер L 25851

Вносител: КМК Релакс ЕООД гр. Пловдив

  тел: 0895 115 025    www.zdravenmagazin.bg

Производител:ООО"Целебные Травы Алтая”,Русия, Алтайски край

Цена за 50 г - 35 лв 

 Сибирски Жен-Шен

(Eleutherococcus senticosus)
Синоними – див лук, сибирски жен-шен, дяволски храст и др.

Представлява храст до 2 (а понякога 4-5 м) метра височина със светло кафяви разклонения (филизи) гъсто покрити с тънки клончета, отдолу с трънчета. Листата са от 5 листенца, като средното е по-едро от другите. Цветовете са чадърести на дълги дръжки, те са двудомни, венчето е жълто или бледо лилаво. Плодовете са сферични, черни ягоди с пет семена. Цъфти в периода юли-август, а плодовете узряват през септември.

Лекарствени са листата и корените. Листата се събират по време на цъфтежа, а корените през есента или рано на пролет. В корените се съдържат гликозиди-производни на стероидите, кумарини и флавоноиди, алколоиди и етерични масла. Препаратите от  елеутерокок стимулират физическата и умствената работоспособност, повишават съпротивата на организма към различни вредни фактории заболявания, нормализират кръвното налягане, намаляват кръвната захар, подобряват общото състояние. Повишават устойчивостта на организма към простуди и други заболявания, подобрява съня, повишава апетита, нормализира процесите в нервната система, намалява токсичността на някои вещества. Показания за използване са: неврастения, психически състояния, изтощена нервна система съпроводена от намалена неработоспособност, раздразнителност, безсъние и неврози, спазми, аритмия, ниско кръвно налягане–функционален тип, начални форми на атеросклероза, хипертонична болест, лека форма на диабет, остра и хронична лъчева болест (в съчетание на други средства).

Противопоказания – инфаркт на миокарда, хипертонични кризи, състояние на треска и остри инфекциозни заболявания. 

Сибирски Жен-Шен (Еутерокок) се използва при: аритмия, диабет, високо кръвно налягане, неврастения, безсъние.

Противопоказания – бременност, деца до 12 години, треска, вегетативни съдови изменения, инфаркт на миокарда и др.

Настойка (извлек) – при изтощение на нервната система, намалена работоспособност, неврастения, психози, раздразнителност, диабет, при умствена и физическа преумора, ниско кръвно налягане, атеросклероза, импотентност, онкологични заболявания.

Рецепта 1) 100 г наситнени корени се заливат с 2 чаши качествена водка, оставят се на тъмно 14 дни, периодично се разклаща, прецежда се. Приемат се 20-25 капки, 3 пъти на ден преди ядене.

Чай – тонизира организма, успокоява нервната система.

Рецепта 2) 1 чаена лъжичка наситнен корен се заливат с 1 чаша кипяща вода, оставят се 10 мин. и се прецежда. Пие се като обикновен чай, 2 пъти на ден по 1 чашка.

При лъчева болест, онкологични заболявания, при обща слабост, преумора, след тежки заболявания, диабет, климакс, нарушения на менструационния цикъл, кожни заболявания, заболявания на скалпа и косите.

Рецепта 3) 150 г наситнен корен се заливат с 1 литър водка, оставят се в стъклена бутилка добре затворена на тъмно място за 2 седмици, ежедневно се разклаща и се прецежда. Приема се по 0,5 чаена чаша 2-3 пъти на ден.

При умора, нервно напрежение, стрес, истерия, преумора, депресия, повишена кръвна захар, импотенция, слаб имунитет, нарушения в менструалния цикъл, безплодие, за подобряване на слуха и зрението.

Рецепта 4) 50 г наситнени корени се заливат с 500 мл 40 % спирт (водка) в тъмна, стъклена бутилка, плътно затворена. Остава 15 дни на тъмно и прохладно място, периодично се разклаща и се прецежда. Приемат се по 15-20 капки, 2 пъти на ден сутрин и на обяд, 30 мин преди ядене. Курса на прием 2-3 седмици, след което се прекъсва за 1 месец и курса може да се повтори. Извлека се съхранява в хладилник.

 

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден