Пустирник – „Дяволска уста“ 100 % Натурална (Leonurus Cardiaca) 10 г – НОВО

Добави мнение

9.00 BGN

Пустирник – “Дяволска уста“

(Leonurus cardiaca)

Хранителна добавка (10гр) - 100% Натурална

Описание: Тази билка има добре изразено успокояващо действие, благодарение на което се използва за нормализиране на функциите на централната нервна система. Особено подходяща е при тревожност, главоболие, стрес, безсъние и депресивни състояния. Също така регулира сърдечната дейност – намалява сърцебиенето и понижава кръвното налягане. Добре действа и на жените – при менструални болки, маточни инфекции, симптоми, свързани с менопаузата, проблеми на ендокринната система и др.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Допълнителен източник на магнезий и витамини A, C, B6, флавоноиди, сапонини.

Употреба: продуктът може да се използва под формата на воден екстракт (извлек): една супена лъжица наситнена билка се залива с 200 ml кипяща вода, оставя се да изстине, след което се прецежда и се приема два пъти на ден по 50 ml след хранене. Приема се за период от 30 дни, следва пауза от около 10 дни и  приемът може да се повтори.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, при брадикардия (забавено сърцебиене), артериална хипотензия (понижено кръвно налягане) и при индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: Билка Пустирник, в изсушен вид – 100% натурална. Полиетиленова опаковка от 10гр.

Най-добър до: 30.11.2025г         Партида: L 21-08

Условия на съхранение: Да се съхранява на сухо и проветриво,  недостъпно за малки деца място, далеч от пряка слънчева светлина, при температура на въздуха до 25°C и влажност до 75%.

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД гр. Пловдив тел: 0895 115 025

Производител: ИП „Дармокрик“, Русия, Алтайски край

ПУСТИРНИК 

(Leonurus Cardiaca)

Синоними: глуха коприва, дяволска уста, сърдечна трева, кучешка коприва, лъвска опашка и др.

            Многогодишно растение с височина 0,3 до 2 метра, стеблото е с власинки. Расте в запустели места от където е и името „пустинерник“. Разпространен е в Европа и Азия, Сибир и Кавказ. Използването на билката е известно още в древната Тибетска медицина, отдавна е използвана в Латинска Америка и в Европа. В Русия се използва от 15 век. 

Състав – уникална композиция от етерични масла, ценни киселини, най-силните витамини- антиоксиданти А, Е и С, много минерали, захари, алкалоиди, флавоноиди (рутин, кварцетин), които укрепват сърдечно-съдовата система, дъбилни вещества с бактерициден ефект, гликозиди, които отстраняват аритмия, намалава пулса (стахидрим), а фитонцидите оказват антимикробно действие.

Употреба – важно качество на билката е успокояващото действие, по-силно от действието на валериана. Това прави билката добра при лекуване на нервните разтройства, висока възбудимост, безсъние и  хроничната умора. Използва се още при епилепсия, при пaрализа и невралии; повсеместно се използва при нарушения в рабатата на сърцето и кръвоносните съдове, понижава високото кръвно налягане, подобрява състоянието при миокардит и стенокардии, нормализира сърдечния ритъм. Успешно предпазва от стреса, който влияе на сърдечната дейност. Билката подобрява състоянието при хиперфункция на цитовидната жлеза. Полезна е за жените при разтройства по време на менопаузата и след климакса, както и по време на бремеността (след консултация с лекар). Известно е качеството да подобрява отделянето на урината, подходяща при терапии на болестите на бъбреците и уриналния тракт, при външни и вътрешни кръвоизливи, нормализира съдържанието на холестерина в кръвта, положително влияе на обмяната на веществата. Положително влияе при язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника; препоръчва се при възпаление на белите дробове, астма, кашлица и задух. Укрепва имунитета, забавя  стареенето на организма. Билката може да се използва и външно при рани и повредена кожа, тъй като действа антибактериално. Използва се също при акне и разширени пори. При мазни коси се препоръчва изплакване с извлек от билката. Може да се използва като извлек и при изпотяване на крака, като отсранява неприятната миризма. 

Противопоказания: брадикардия и други.

Рецепта 1) Обща рецепта. 15 грама отнаситнената билка се заливат с 1 чаша вряла вода, остават се до изтиване и се прецежда. Приемасе по 2 с. л. 3 пъти на ден.

Рецепта 2) При аритмия – 2 чаени лъжички от билката се заливат с 400 мл охладена кипяла вода, оставя се 6-8 часа и се прецежда. Приема се по 50 мл 3-4 пъти на ден 30 мин преди ядене.

Рецепта 3) При кардиосклероза – 1 с. л. наситнена трева се залива с 200 мл. вряла вода, оставя се за 8 часа и се прецежда. Приема се по 1 с. л. 3 пъти на денпреди ядене.

Рецепта 4) При незахарен диабет – 1-2 с. л. от тревата се заливат с 200 мл вряля вода, оставя се 1 час и се прецежда. Приема се по 70-100 мл 3 пъти на ден.

Рецепта 5) При стомашни колики – 15 г от билката се заливат с 200 мл вряла вода, оставя се 2 часа и се прещежда. Приема се по 1 с. л. 3-5 пъти на ден по 50 мл в топло състояние.

Рецепта 6) При дифузна токсиена треска – 1 с. л. наситнена трева се залива със 100 мл вряла вода остава се до изтиване и се прецежда. Приема се 3 пъти на ден по 60 мл в топло състояние.

Рецепта 7) За подолряване на зрението, след родово възтановяване, паралич и пареза- 15 г от наситнената трева се заливат с 200 мл кипяща вода, оставя се 40 мин исе прецежда.Приема се по 1 с. л. 3 пъти на ден.

Рецепта 8) При нерегулиран месечен цикъл – 1 с. л. трева се залива с 2 чаши охладена преварена вода, оставя се за 7 часа и се прецежда. Приема се по ¼  чаша 3 пъти на ден 30 мин преди ядене.

Рецепта 9) При повишена нервна възбуда 15 г билка се залива с 1 чаша вряла вода, стои 30 минути и се прецежда. Приема се по 1 с. л. 3-5 пъти на ден.

Рецепта 10) При епилепсия- 2 суп.л. билка се заливат с 500 мл вряла вода,остават 2 часа в термос и се прецеждат. Приема се по 50 мл 4 пъти на ден, преди ядене.

Рецепта 11) Чай – действа успокоително и сънотворно. Използва се при уплах и страх. 2 чаени лъжици (без връх) от билката се заливат с ¼ литър вряла вода, стои 10 мин и се прецежда. Приема се по 1 чашка 1 път на ден (изпива се наведнъж) или се пие на глътки в течениена деня.

Рецепта 12) Настинка (екстракт), при сърцебиене, хипертония, при синдром  Менера (прекратяване на честото сърцебиене) при миокардиопатии (затрудруднява издишването) 20 г билката се заливат със 100 мл водка (Руска) стои 2-3 седмици на тъмно, периодично се разбърква и се прецежда. Приема се по 30-40 капка 3-4 пъти на ден.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден