Норкова мас (Neovison vison) – 100% Натурална

(2 Мнения)

75.00 BGN

Норкова мас (Neovison vison)100% Натурална

Хранителна добавка (200мл)

Описание: Норковата мас има няколко уникални спрямо всички останали животински мазнини качества: най-близка по състава си е до човешките тъкани, има най-висок индекс на UV-абсорбция, най-висок коефициент на разпределение и проникване на дълбочина в кожата (и под кожата), най-устойчива във времето – запазва за дълго своите качества (не гранясва), най-безопасна – не предизвиква нежелани алергични реакции, без мирис е.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Съдържа естествен комплекс от витамини полиненаситени мастни киселини и микроелементи. Редовната употреба ускорява регенерацията на кожните клетки и предпазва кожата от преждевременно стареене, също така действа благоприятно на опорно-двигателната система.

Употреба: Приема се по една супена лъжица (15мл) два пъти на ден при хранене. Продължителност на приема: 1 месец. При необходимост, приемът може да се повтори (до 3 пъти годишно!).

Съставки: Мас (масло) от норка (разтопена) – 100% натурална (200мл)

Противопоказания: Да не се приема от бременни, кърмачки, деца до 14г, чернодробни и жлъчни заболявания в напреднал стадий и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Условия на съхранение: Да се съхранява на тъмно, сухо и прохладно, недостъпно за деца  място, на температура до 20°C. След отваряне е препоръчително да се съхранява в хладилник (0-4 °C).

Най-добър до: 10.2024г.     Партида: L 102022

Вносител: „КМК Релакс“ ЕООД, гр. Пловдив, тел: 0895 115 025

Производител: ООО „МЖК №1“, Русия, Санкт Петербург

Норкова мас (Neovison vison)

100% Натурална

 

                Норковата мас е уникален природен продукт, който се използва от много столетия за защита и грижа за кожата на лицето и тялото на човека, предпазва кожата от стрес и увреждане както от студ, така и от силно силно слънце.

Норковата мас осигурява бърза регенерация на кожните клетки (дори при 80 % увреждания норката се възстановява най-много за 3 седмици, докато човекът и всяко друго животно при тези увреждания не биха оцелели).

Норковата мас е подходяща като добавка към кремове, лосиони и други козметични средства. Тя се усвоява бързо от кожата и попива добре и за разлика от всички други животински мазнини прониква в най-дълбоките слоеве на кожата, при това 10 пъти по-бързо.

В 70 % от състава на това природно средство се съдържат ненаситени мастни киселини, които са полезни при авитаминози и други дисфункции. Те се преобразуват в жизненоважни вещества като нормализират хормоналния фон.

При много ниски температури кожата губи своята влажност и се изсушава, в резултат на това кожата почернява и се уврежда. Палмитолеиновата киселина от норковата мас задържа влагата в кожата и я запазва от увреждене; предпазва кожата от UV излъчването и действията на свободните радикали.

Норковата мас може да се използва от всички възрасти (от ранно детство до дълбока старост). Маста изразява тона на лицето, подобрява цвета на кожата, повишава нейната еластичност и възстановява водно-липидния й баланс. Младежите могат да забравят за акнето и възпаленията на кожата, предизвикани от нестабилния хормонален фон. Маста е подходяща за кожата около очите и устните; не предизвиква раздразнения.

Най-лесният начин за използване на маста е да се добави към козметичните средства за лице. Тя може да се използва и самостоятелно, като се нанася на тънък слой върху кожата. При смесен тип кожа е добре да се избягват мазните участъци (чело, нос).

Норковата мас се втвърдява на стайна температура; преди употреба се подгрява чрез обливане с топла вода.

Тя е абсолютна безопасна, устойчива е, не гранясва, дори и след десетилетно съхранение; запазва свежия аромат на пресен продукт.

В народната медицина норковата мас се използва за лечение на устната кухина при тонзилит, гнойни рани, смекчава кашлицата и белите дробове при пушачите.

Норковата мас е драгоценен продукт, който подмладява кожата, предотвратява преждевременното й стареене (съдържа комплекс микроелементи, които притежава човек), предотвратява бръчките и спомага за регенерацията на клетките.

Норковата мас действа благотворно на раздразнената кожа, лекува рани, изгаряния, сърбежи и акне; подобрява еластичността на кожата, подхранва я и я тонизира, леко прониква в кожата и не оставя следи.

Тя въздейства благоприятно  на опорно-двигателния апарат. На клетъчно ниво (храни съединителната тъкан между ставите), възстановява еластичността на мускулите, стимулира възстановяването на тъканите при травми, хематоми, отоци, нормализира нарушената работа на мускулите и ставите.

  • Норковата мас е прекрасно средство за поддържане на косите. Сухите и безцветни, късащи се коси бързо се възстановяват от корените и отново стават меки и бляскави, с кадифен вид. Тя е близка с тъканите на човека.

Съдържа до 20 % триглицериди, общо съдържание на ненаситените киселини и триглицериди е около 70 %, което осигурява високата пенетрация на маста; тя е хипоалергенна.                                       

                                         Козметичното действие на норковата мас

Маста може да възстановява водно-липидната защитна бариера на кожата; прониква лесно, храни и омекотява кожата, идеално овлажнява, подобрява цвета на лицето и еластичността на кожата; изглажда бръчките и запазва влагата в кожата.

  • Стимулира възстановителните процеси и бързото заздравяване на повредената кожа.
  • Притежава слънцезащитни свойства, отлично защитава кожата от въздействието на минусови температури.
  • Фотозащитните свойства на маста се използват в различни кремове и средства за получаване на тен.
  • Напълно се попива в кожата без да оставя следи, кожата става мека и еластична.
  • Успокоява сърбежи и ухапвания от насекоми.
  • Укрепва косите – стимулира растежа, отстранява пърхота и предотвратява окапването на косите. Подходящо средство при химическо къдрене и боядисване; защитава косите от вредното въздействие на околната среда.

Указания за употреба

Употребява се при старееща кожа, бръчки, лунички, пигментни петна, брадавици, суха кожа, дерматит, екземи, псориазис, разтегнати мускули и сухожилия, възстановява пораженията от изгаряния, белези, защитава кожата от студ и UV лъчи, при профилактика против косопад, пърхот.

  1. Маска против косопад. Смесва се 1 с.л. леко загрята мас с 1 ч.л. мед, 1 ч.л. глицерин, 1 ч.л. облепихово масло. Прибавят се 15 капки кедрово масло и 10 капки лавандулово масло. Разбърква се и се нанася върху косите за 1.30 – 2.00 ч. и се измива.
  2. Външно използване (за болки и ставни неразположения) – няколко капки от маста се нанасят върху болезнения  участък и се втрива с  масажни движения.
  3. За млада кожа – добре овлажнява кожата, ликвидира възпаленията, зачервяването, лекува прижки и пъпки. Използва се и при екзема. Нанася се върху кожата на лицето преди макиаж с памучен тампон, навлажнен с 2 капки мас и се обтрива лицето.
  4. За кожата около очите – за добрата грижа се използва или чиста мас или смес от други масла (мас от  мармот), като внимателно се нанася върху кожата около очите и веждите.
  5. Може да се използва като идеално средство за почистването на грим.
  6. Бременност и послеродов период – предотвратява отпускането на гърдите, корема, бедрата и ръцете. Използва се през целия период като масло след душа.

По същият начин се използва след раждане като предотвратява отпускането след рязкото намаляване на обема при цезарово сечение, помага да не остават белези по кожата и има( антибактериален ефект ) успокоява сърбежите.

  1. Грижа за краката и ръцете – помага при варикозно разширение на вените по краката. Втрива се във вените внимателно – снема отока и подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Болезнените зони  се обработват 3 пъти на ден,  до изчезване на болката.
  2. За ръце –  към кремовете за ръце се прибавя мас. Препоръчва се веднъж в седмицата да се прави маска, като се втрива маста в кожата на ръцете и краката.
  3. Маска за подмладяване и подобряване на липидния баланс – обиковено в състава влизат норкова мас, сметана, яйчен жълтък, пшенично брашно, лимонов сок. Всичко се смесва и се нанася върху няколко слоя марля и се поставя на лицето.
  4. За областта около очите се прави смес от крем около очите и мас в съотношение 1:1, нанася се върху кожата с леки пощипвания до пълното попиване.

Забележка: маста изстива бързо и преди употреба се поставя в затворен съд, който се облива с топла вода за 1-2 минути. При много топло време остава течна. Няма неприятна миризма, има лек аромат. С дълъг срок на годност, не гранясва.

При външна употреба норковата мас не дразни кожата, не предизвиква алергични реакции и употребата не е ограничена от никакви дерматологични изисквания.

 

Радева

  
21.02.2024

Предложете продукта и в по-малък обем, съответно с по-ниска цена, за да е достъпен за повече хора.


Евгения Лесова

  
19.08.2020

Получих слънчева алергия по цялото деколте, гърба и ръцете и след няколко намазвания с мас от норка отново мога да се излагам на слънце нямам никакви проблеми. :)


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден