Мумийо Монголско 100% Натурално - 10g

Добави мнение

14.00 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

 

МУМИЙО МОНГОЛСКО ПРЕЧИСТЕНО

100%Натуралнo

Хранителна добавка - 10g

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка.Доставя на организма микроелементи, витамини А, В1, В6, В12, Р, етерични масла, органични киселини, аминокиселини.

Препоръчвана доза за дневен прием: В зависимост от телесното тегло: до 50 кг - 0.1 g мумийо, 51 - 70 кг - 0.2 g, 71-80 кг - 0.3 g, 81-90 кг - 0.4 g , над 90 кг- 0.5 g, 15-20 минути преди храна, разтворено във вода.

Да не се превишава препоръчваната доза за дневен прием.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, при бъбречно – каменна болест, индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: 100 % Монголско  Мумийо

пречистено във вид на паста в опаковка  от 10 гр.

Най-добър до: октомври 2022 г. Партида:9-2-16

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. 

Вносител: КМК РЕЛАКС EООД тел: 0895115025

Производител: Дол Улс , Монголия

Мумийо Монголско пречистено

Хранителна добавка

 

 

Препоръчва се в качеството на биологично активна хранителна добавка с общо укрепващо действие, адаптоген.

 има гръцки произход и означава “съхраняващ тялото”. Мумийо е природна смола, комбинация от органични и неорганични компоненти, напълно разтворима във вода, има черен или тъмнокафяв цвят. Пречистеното мумийо е еднородна маса, с еластична консистенция, с блестяща повърхност, специфичен смолист аромат и горчив вкус. Добива се от планините в Тибет, Индия, Алтай, Кавказ, Сибир.

Мумийо – това е богат комплекс от биологично активни вещества, създаден от природата. Уникалното съчетание на органични и минерални съединения, влизащи в състава му, обуславят благоприятното действие на мумийо върху организма.

 Мумийото спомага за положителното повлияване функцията на костна тъкан, нервни стволове, сърдечни мускули; стимулира процесите на кръвотворене, повишава способността на черния дроб да обезврежда токсини. Мумийото подпомага защитните сили на организма. Този природен продукт благоприятно повлиява хора с намалени физически сили, хора подложени на стрес.

            Мумийото в своя състав съдържа богат комплекс биологично активни природни вещества, основните от които определят неговото благоприятно повлияване на организма - 30 макро- и микроелемента, аминокиселини, ред витамини- А, В1, В6, В12, Р, етерични масла, органични киселини, смолисти вещества, общо над 50 компонента.

Органичните киселини - участват в обмяната на веществата, поддържат киселинно- алкалното равновесие, подобряват дейността на ендокринните жлези, понижават гнилостните процеси в дебелото черво.

Стероиди - способстват за поддържане на равновесието в хормоналната система.

Микро и микроелементи - участват в обменните процеси - водно-солевите, киселинно-алкалните, а също така и във ферментационните процеси. Основните от съдържащите се в мумийо минерални вещества - калций, фосфор и цинк участват в процесите формиращи костната тъкан.

Калций - участва в нормализацията на артериалното налягане, влияе на процесите протичащи в нервно-мускулната и сърдечно-съдовата система.

Фосфор – участва в изграждането на клетъчните стени и формирането на тъканите на сърцето, мозъка, мускулите.

Цинк - укрепва имунната система, репродуктивната система и паметта, снижава нивата на холестерина в кръвта.

Желязо - укрепва имунната система, участва в образуването на хемоглобина.

Мед – необходима е за поддържането на доброто състояние на сърцето, костите, нервите, мозъка и еритроцитите.

 

Аминокиселини - участват в белтъчната и въглехидратна обмяна, стимулират положително сърдечно-съдовата система, подобряват мозъчното кръвообръщение и трафиката на тъканите.

 

Начин на приемане:

- вътрешно – разтваря се във вода, сок, мед, мляко, чай

- външно - смесено с мед, сок, спирт, вода

 

 

 

 

 

 

 

Дозировка за вътрешно приемане:

телесно тегло       дневен прием

до 50 кг                     0,1 гр. - 0,6 гр.

51-70 кг                     0,2 гр. - 0,8 гр.

71-80 кг                     0,3 гр. - 1,0 гр.

81-90 кг                     0,4 гр. - 1,2 гр.

над 90                       0,8 гр. - 1,5 гр.

Можете да разтворите 10 гр. мумийо в 1 л минерална  или преварена вода. В този разтвор в 100 мл ще имате 1 гр. мумийо. В зависимост от дневната си доза ще приемате и необходимите ви милилитри разтвор. Или можете да разтворите 20 гр. мумийо в 2 л минерална вода. В този разтвор в 100 мл ще имате 1 гр. мумийо. В зависимост от дневната си доза ще приемате и необходимите ви милилитри разтвор.

Продължителността на приема се определя от състоянието и се прилагат следните две основни схеми:

 Вариант І - 10 дни прием, 5 дни почивка, отново 10 дни прием, 5 дни почивка и следва трети 10 дневен прием.

 Вариант ІІ - 25-28 дни прием, после 10 дни почивка и отново 25 дни прием.

Вътрешен прием:

Вариант 1 -дневната доза се разделя на 2 части и се пие 10-15 мин преди закуска и обяд

Вариант 2 -дневната доза се приема 30 мин преди закуска.

Важно: За да отделите мумийото  по-лесно от пликчето е необходимо да се сложи в камера за 4-5мин след изваждането пастата се отделя без да лепи.

Ставни болки

  • Смесете 0,5 грама мумийо със 100 гр течен мед. Направете комперс със сместа през нощта. Също така приемайте сутрин по 0,2 гр мумийо 1 час преди хранене за курс от 10 дни. Пълният цикъл на лечение е от 2-3 курса.

Радикулит, плексит, невралгии, невродермити

  • Втривайте болезнените участъци (по 5 минути) с 10%-тен спиртен разтвор на мумийо. Курсът на лечение е 3 седмици. След 5-10 дни възобновете курса. Едновременно с това приемайте мумийо с мляко и мед.
  • При радикулит също така се препоръчва използването на смес от мумийо с мед, която се втрива в болезнените области. След втриване оставете сместа през нощта като компрес. Провеждат се 5-7 процедури.

-Подхранваща маска – 2 гр. мумио да се разтвори в 1 ч.л. вода, да се добави 20 мл. мляко /за мазна кожа/ или 20 мл. 15% сметана /за суха кожа/ по 1 с.л. мед  и 1 белтък /за мазна кожа/, 1 жълтък за суха кожа , внимателно се смесва и се нанася на лицето. След 30 мин. се отмива с топла вода. Такава маска се препоръчва веднъж седмично.

-Маска за проблемна кожа – 200 мг. мумио се смесва с 1 ч.л. мед на водна баня. Получената смес се нанася на проблемните места. След 20 мин. се отмива с топла вода. Отстранява възпаления и зачервяване по кожата.

-Използване на мумио при стрии – 4 гр. мумио се разтваря в 1 с.л. топла вода до кремообразна смес, добавя се 80-100гр. детски крем.  Да се втрива в стриите един път на ден. Съхранява се в хладилника. Преди сън да се нанася смес от 500 мл. мляко за тяло или 500 мл. тоник с 4 гр. мумио.

-Използване на мумио при пъпки – Мумио колкото грахово зърно се разтваря на водна баня в 1 ч.л. пчелен мед, със сместа да се мажат болните участъци и след 20 мин. да се измие с топла вода.

     www.zdravenmagazin.bg    тел: 0895 115 025

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден