Мумийо 100% Натурално

Добави мнение

60.00 BGN

 

Алтайско мумийо (пречистено) – паста

Хранителна добавка 50гр

Описание: Мумийото е природно образувание с органично-минерален произход. Черно-кафеникаво на цвят и със смолиста текстура, то се е формирало в резултат на сложни биохимични процеси, протичали в продължение на хилядолетия под влияние на уникалния микроклимат във високопланинските пещери на Алтай, Кавказ, Тибет и Сибир. Именно на това се дължи и изобилието на полезни биоактивни вещества в състава му, включващ над 50 компонента – комплекс от витамини (А, В1, В6, В12, Р и др.), макро- и микроелементи (калций, фосфор, цинк, желязо, мед и др.), аминокиселини, органични киселини, природни стероиди и смоли, етерични масла и много други.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство биологично активна хранителна добавка. Мумийо е природен адаптоген, т.е. има цялостно комплексно действие върху човешкия организъм – повишава имунитета, увеличава костната плътност, стимулира процесите на кръвотворене, подобрява функцията на черния дроб и сърцето, нормализира дейността на нервната система, регулира хормоналния, киселинно-алкалния баланс и метаболизма.

Начин на приемане: Мумийото се приема под формата на воден разтвор, като 10гр мумийо се разтварят в 1л вода – препоръчително е изворна, минерална или преварена – в резултат всеки 100мл от така получения разтвор съдържат по 1гр мумийо. (Тъй като пастата от мумийо на стайна температура е много лепкава (и цапаща!) субстанция, може да използвате лесен трик за бързо и чисто разтваряне (описан е в листовката) ).

Дозировка:  Препоръчителната доза за дневен прием е в зависимост от телесното тегло: 50-80кг – 0,5гр; над 80кг – 0,8гр. Приема се сутрин на гладно, 10-15 минути преди закуска. Продължителност на приема: 25-30 дни (повече информация за схемите на прием има в листовката).

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, при бъбречнокаменна болест и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар.

Съставки: Алтайско мумийо (пречистено) – 100% натурално, във вид на паста. Стъклена  опаковка от 50гр.

Най-добър до: 01.10.2025г                          Партида: L 07.00011

Начин на съхранение: Да се съхранява на сухо, недостъпно за деца място, защитено от пряка слънчева светлина, при температура до 25°C. След разтваряне, полученият разтвор да се съхранява в хладилник (2-8°C) за максимум 20 дни.

Производител: ООО "Целебные Травы Алтая'', Русия, Алтайски край

Вносител: "КМК Релакс'' ЕООД, гр. Пловдив тел. 0895115025

Биологически активна хранителна добавка

МУМИЙО – ЛЕЧЕБЕН БАЛСАМ ОТ ДРЕВНОСТТА

 

МУМИЙО „ЗЛАТОТО НА ПЛАНИНАТА АЛТАЙ” – чисто 100 % мумийо,

което се добива в трудно достъпните райони в планината Горен Алтай

 

МУМИЙО „ЗЛАТОТО НА ПЛАНИНАТА АЛТАЙ” – сложно по състав вещество, съдържащо около 30 групи биологически активни вещества, макро- и микроелементи, фосфолипиди, аминокиселини, глицин, аминови киселини, редица витамини, ефирни масла, смолистопоодобни вещества, всяко от които е способно да повлияе на съответните обменни процеси на организма, засилва регенеративните процеси на различните тъкани.

 

МУМИЙО „ЗЛАТОТО НА ПЛАНИНАТА АЛТАЙ” има широк спектър на биологична активност.

Почистването на суровината се получава по нова технология, която позволява гарантиране запазването на всички активни действащи вещества и техните свойства.

МУМИЙО „ЗЛАТОТО НА ПЛАНИНАТА АЛТАЙ повишава устойчивостта на организма срещу неблагоприятното въздействие на околната среда, явява се общо укрепващо средство.

Начин на приложение: за възрастни по 1 мерителна лъжичка (0.5 грама – размер на грахово зърно) 2 пъти дневно.продължителност на приема 3-4 седмици.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към съставките на биологично активната хранителна добавка, бременност, кърмене. 

Годност: 3 години. Съхранение при температура 25°С.

РЕЦЕПТИ С ИЗПОЛЗВАНЕ НА МУМИЙО

 

Заболявания и увреждане на опорно-двигателния апарат

 

Ревматизъм

  • Смесват се 0,5-0,8 гр мумийо с растително масло. Получената смес се приема вътрешно, а може и да се нанесе върху засегнатото място.

 

Счупвания, натъртвания, изкълчвания и навяхвания

  • Пийте по 0,2-0,5 гр мумийо вечел, като едновременно с това намажете увредената област с 3% мехлем. Курсът на лечение е 3 седмици. Курсът може да бъде повторен след 5-10 дни. Мазането на болното място да продължи без прекъсване.
  • Пийте 1,5 гр мумийо 3 пъти дневно, заедно с голямо количество мляко. Курсът на лечение е 6 дни.
  • Приемайте мумийо по 0,2 гр веднъж дневно сутрин на гладно в течение на 10 дни при счупване на костите. Повторете курса на лечение след 10 дни. Срастването на костите се ускорява с 13-17 дни. Курсът на лечение е 20-30 дни.

 

Мумийото оказва високо ефективно стимулиращо действие на процесите на заздравяване на счупвания, намалява времето за зарастване. Мумийо, което съдържа комплекс от микроелементи, стимулира окислително- възстановителните процеси непосредствено на повърхността на раните, болните тъкани, което подпомага активната регенерация.

 

Мехлем от мумийо, 3- процентен

Компоненти: Мумийо 3 грама, вода 20 мл, ланолин безводен

30 грама, медицински вазелин до 100 гр. Загрейте мумийо на водна баня при температура 70-80 °С (желателно е 2-3 пъти в рамките на 24 часа). Ланолинът и вазелинът се обеззаразяват при температура 180-200°С в течение на 20 мин.
В стерилен съд разтворете мумийо в определено количество вода и към разтвора бавно добавете разтопената смес ланолин-вазелин, разбъркайте до получаване на гладка еднородна смес. Съхранявайте на тъмно при температура до 20°С.

 

Ставни болки

  • Смесете 0,5 грама мумийо със 100 гр течен мед. Направете комперс със сместа през нощта. Също така приемайте сутрин по 0,2 гр мумийо 1 час преди хранене за курс от 10 дни. Пълният цикъл на лечение е от 2-3 курса.

 

Костно-ставна туберкулоза

  • Приемайте по 0,1-0,2 гр мумийо в смес с мляко, мед в съотношение 1:20 два пъти дневно в течение на 25 дни, с повторение през 10 дни.

 

Заболявания на нервната система

 

Радикулит, плексит, невралгии, невродермити

  • Втривайте болезнените участъци (по 5 минути) с 10%-тен спиртен разтвор на мумийо. Курсът на лечение е 3 седмици. След 5-10 дни възобновете курса. Едновременно с това приемайте мумийо с мляко и мед.
  • При радикулит също така се препоръчва използването на смес от мумийо с мед, която се втрива в болезнените области. След втриване оставете сместа през нощта като компрес. Провеждат се 5-7 процедури.

 

Главоболие, мигрена, епилепсия, парализа на лицевия нерв

  • През деня приемайте вътрешно 0,2-0,3 гр, смесено с мляко и мед в съотношение 1:20 два пъти дневно на гладно и вечер преди сън в течение на 25 дни, а при напреднал стадий с повторение през 10 дни след курса на лечение.
  • При главоболие, мигрена, епилепсия, парализа на лицевия нерв, отслабване на функцията на органите: вземете 0,07 гр мумийо, смесете ги със сок или бульон от риган (билка) и пийте, а при летаргия – 0,125 гр мумийо смесете с чай от мащерка и дивисил и пийте след варене.
  • Главоболия – пийте по 0,2 гр мумийо вечер в продължение на 10 дни, с 5 дни почивка.

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден