Мас от язовец (Meles meles) 100 % Натурална

(3 Мнения)

49.00 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Язовича мас (Meles meles L.) – 100% Натурална

Хранителна добавка (100мл)

Описание: Язовичата мас има редица ценни свойства, които се дължат на натрупването на биологично активни вещества под кожата на язовеца, необходими за неговото оцеляване по време на зимния сън. Отдавна се е наложила като високоефективен, естествен продукт. Лесноусвоима от човешкия организъм, тя е изключително богата на полиненасителни мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), витаминни комплекси, минерали и есенциални микроелементи.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Повишава имунитета, нормализира метаболизма, действа благоприятно на дихателните пътища, простатата и стомашно-чревния тракт.

Употреба: Приема се по една супена лъжица (15мл) два пъти на ден при хранене. Продължителност на приема: 1 месец. При необходимост, приемът може да се повтори (максимум до 3 пъти годишно, не в поредни месеци!).

Съставки: Мас от язовец (разтопена) – 100% натурална (100мл)

Противопоказания: Да не се приема от бременни, кърмачки, деца до 14г, чернодробни и жлъчни заболявания в напреднал стадий и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Условия на съхранение: Да се съхранява на тъмно, сухо и прохладно, недостъпно за деца  място, на температура до 20°C. След отваряне е препоръчително да се съхранява в хладилник (0-4 °C).

Най-добър до: 01.10.2023г.   Партида: L 011021

Вносител: „КМК Релакс“ ЕООД, Пловдив, тел: 0895 115 025

Производител: ООО „Фитосила“, Русия, Москва

Мас от язовец (Meles meles) 

100 % Натурална

 

            Тази мазнина се добива в края на лятото, когато язовеца се готви за сън. В този период маста има лечебни и укрепващи свойства. Има жълтеникав оттенък и специфична миризма. В състава и се намират огромно количество полезни активни вещества и витамини. Съдържа голямо количество разнообразни минерали, които осигуряват пълноценна и безотказна работа на организма. Мазнината е толкова богата на различни вещества, благодарение на които животното преживявя в суровата зима и началото на пролетта.

В състава и се намират следните полезни за организма на човека елементи и витамини:

1. Минерали – стабилизират и нормализират обмяната на веществата.

2. Ненаситени мастни киселини – подобряват обменните процеси в организма. Доставят на тъканите хранителни вещества и действат антивъзпалително и антиоксидантно.

3. Витаминни комплески от групата В – участват във формиране имунитета на човека. Нормализират

функционирането на нервната и ендокринна система.

4. Витамини А и Е – повишават устойчивостта на имунната система, засилват действието на ненаситените мастни киселини, подпомагат нормалното функциониране на репродуктивната система на човека.

            СЪСТАВ – съдържа голямо количество фолиева киселина, каротеноиди и токоферол. Присъстват определено количество органични киселини, които способстват за пълноценно функциониране на целия организъм. Тази мазнина се използна за укрепване на имунната система. Маста на язовеца като общоукрепващо средство, често се използва за облекчаване на различни заболявания.

СВОЙСТВА  използва се широко в традиционната и народна медицина. 

Способства за укрепване на имунната система, подобрява и ускорява обмяната на веществата, на въглехидратите и мазнините  в организма, активно регулира системата на кръвообразуването, противовъзпалително и бактериално действие на организма, повишава нивото на хемеглобина в кръвта, повишава половата активност и нормализира хормоналния баланс; съществено намалява риска от развитие на онкологични заболявания. Може да регулира функционирането ва всички вътрешни органи, съществено подобрява процеса на възстановяване на кожата след изгаряне и травми.

Мазнината е необходима по време на растежа и формирането на организма. Тя може да забави процеса на стареене, съществено подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата.

            КАК ДА ПРИЕМАМЕ МАЗНИНАТА НА ЯЗОВЕЦА И ПРОТИВ КОИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ИЗПОЛЗВА НАЙ – ЧЕСТО

            Мазнината се използва активно като основно средство за отстраняване на различни заболявания. По този начин съществено се ускорява времето за оздравяване и се повишава ефекта от лечението.

1. Язовата мазнина е незаменима за отстраняване на проблеми в работата на храносмилателния тракт. С нея може да се лекува гастрит, повишена киселинност на стомаха, колит, язва и ентероколит.

2. В традиционната и народна медицина се използва при комплексна профилактика на сърдечните заболявания.

3. Лекува се варикоза, отстраняване на тромбози и исхемична болест на сърцето.

4. Противовъзпалителното действие на мазнината се използва при отстраняване на възпаления  в областта на пикочните пътища.

5. Успешно отстранява язви, екземи, акне (пъпки) и  травми, нарушаващи целостта на кожата.

6. В народната медицина мазнината се използва при заболяване на опорно-двигателния апарат. При терапия на артрит, остеохондроза или артроза.

7. Препарати приготвени от мазнината, активно се използват при лечение на простатит, ерозия на шийката на матката.

8. Мазнината е незаменимо средство за бързо възстановяване на имунната система, нарушена след продължително боледуване; Бързо се подобрява общото състояние и се повишава работостпособността.

9. Мазнината отстранява интоксикацията, възникнала след медикаментозно лечение.

            ИЗПОЛЗВА  СЕ ПРИ: фарингит, ангина, пневмония, туберкулоза, бронхиална астма

Мазнината може да се използва и като биологична добавка. Ненаситените мастни киселини са незаменими при лечение на: простудни заболявания, бронхит, анорексия, язва на стомаха, тромбофлебит, псориазис.Често се назначава в период на възстановяване след тежки операции. Може да сеизползва за разтриване или компреси, приема се и перорално.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

            В определени случаи може да се появи гадене, позиви за повръщане, може да се появат обриви по кожата, може да провокира дисбактериоза и диария. Не се препоръчва и при индивидуална непоносимост.

Мазнината е противопоказана при деда на възраст под 5 години.

 РЕЦЕПТИ

1. За укрепване на имунитета:

100 г мас и 100 г мед, 50 г стафиди и сушени кайсии, 150 г смлени орехи се смесват до хомогенна смес. Престоява няколко часа на тъмно и хладно място. Приема се по 25 г 1 път на 24 часа с продължителност не повече от месец.

2. При простудни заболявания на дихателните органи и за повишаване на имунитета се приготвя:

150 г мед, 150 г мас и какао на прах – смесват се внимателно  до еднородна смес, след което се прибавя малко алое, прополис и масло (мляко).  Накрая се добавя 10 мл спирт.  Използва се перорално. Приема се по 1 с.л., след което се приема вода или топло мляко. За тази цел се прибавят 250 мл вода – използва се за разтриване на гърба, гърдите и стъпалата.

3. Често маста се използва за приготвяне на мехлем за отстраняване на травми и натъртвания. Използва се при разтягане и болки в мускулите – към 100 г мас се прибавят 10 -15 капки етерично масло. Към получената смес се прибавя лавандулово масло или мента. Мехлемът се ползва след баня.

Бръмбар Пеперудков

  
10.03.2021

Колко сте болни. Тая маз в съюза струва до сега в десет пъти по евтино.


Иван Георгиев

  
14.05.2019

Мазнината действа добре при язва, гастрит , колит и проблеми със стомаха.


Кръстин Кръстев

  
08.04.2019

Мазнината е доста добра за болки във цялото тяло.Необходимо е да се втрива (20мин - 30мин) - до затопляне и зачервяване на проблемната зона , след което, за максимален ефект се поставя парче плат( най - добре e вълна) за час. Добре е процедурите да се правят вечер. Може и през деня , но след това е добре да не се излагате на външни атмосферни влияния и да не приемате студени напитки.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден