Мас от мармот (Marmota sibirica) 100 % Натурална - НОВО

(1 Мнения)

70.00 BGN 85.00 BGN Спестявате 15 BGN

                 

Мармотова мас (Marmota sibirica)100% Натурална

Хранителна добавка (200мл)

Описание: Мармотовата мас съдържа комплекс от мастноразтворими витамини (A, B, D, E), каротин, микро и макроелементи (особено е богата на йод и цинк), аминокиселини, фосфолипиди,  полиненаситени (Омега-3 и Омега-6) и мононенаситени мастни киселини (линолова, линоленова, олеинова).

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Усилва имунитета, ускорява метаболизма, понижава нивата на „лошия“ холестерол, подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт, сърдечносъдовата и кръвоносната система. Помага за намаляване на последиците от стреса, повишава работоспособността, подпомага отделянето на токсините, увеличава възстановителните и защитните сили на организма при инфекции.

Употреба: Приема се по една супена лъжица (15мл) два пъти на ден при хранене. Продължителност на приема: 1 месец. При необходимост, приемът може да се повтори (до 3 пъти годишно!).

Съставки: Мас от мармот (разтопена) – 100% натурална (200мл)

Противопоказания: Да не се приема от бременни, кърмачки, деца до 14г, чернодробни и жлъчни заболявания в напреднал стадий и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Условия на съхранение: Да се съхранява на тъмно, сухо и прохладно, недостъпно за деца  място, на температура до 20°C. След отваряне е препоръчително да се съхранява в хладилник (0-4 °C).

Най-добър до: 05.2024г.     Партида: L 052022

Вносител: „КМК Релакс“ ЕООД, гр. Пловдив, тел: 0895 115 025

Производител: ООО „МЖК №1“, Русия, Санкт Петербург

Мас от мармот (Marmota sibirica)

100 % Натурална

 

            Тази мазнина е средство с природен произход за проблеми от дерматологичен характер, за подобряване на общото състояние. Може да се използна като добавка за диети, а също при грижа  за кожата и косата.

            Мармотите са придирчиви при избора на храна – хранят се само с екологично чисти храни. Мармотовата мас се смята за източник на много ценни вещества. Температурата на топене е най – ниска от всички животински мазнини (7,3) и поради това лесно се преработва от организма на човека.

Биологическата ценност на продукта са ненаситените мастни киселини (омега-3 и 6 са 40 % от съдържанието на маста). В маста са намерени  още микроелементи и маслоразтворимите А, Е, Д и фосфолипиди (22 %). Съдържанието на йод в маста е най – висок сред животинските мазнини и съдържа още фосфоросъдържащи вещества и значително количество цинк. В състава отсъстват вредни вещества и радионуклеиди.

* Натуралната мазнина при вътрешен прием освобождава организма от лошия холестирол, помага за очистването на организма, като акумулира плаките и вредните вещества

* Мазнината се препоръчва като имуностимулиращ и общоукрепващ фактор, способства за бързо възстановяване на организма и прилив на енергия след физически и умствени натоварвания. Препоръчва се за деца, които страдат от и имат проблем с напълняването.

Мазнина се цени високо в козметиката, като подмладяващ фактор и незаменима при старееща кожа на лице и ръце.

Средството е подходящо за всички дерматологични проблеми, лекува белези по кожата.

ВРЕДА – Неподходяща е за хора, на които е забранено приемането на мазни храни.

Приемът е противопоказан при: бременност и кърмене, при нарушени функции на черния дроб и нарушени функции на жлъчката.

Важно е да се използва пресен, качествен продукт. Индивидуалната непоносимост може да се прояви като гадене, повръщане, диария. Преди използване е необходима консултация с лекар.

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ

Препаратът трябва да се приема 30 мин преди хранене.

Норма за употреба от възрастни – по 2 с. л. 2 пъти на ден. Детската норма е по 2 ч. л. на ден. Децата трудно приемат мазнината поради специфичната миризма.

Курсът на използване е 30 дни 2 пъти годишно. За подобряване на вкуса може да се прибавя алое, мед, сладко или мляко.

Тази мазнина се явява богата база за фармацията и незаменима съставка в козметични кремове и балсами за ръце и кожата на лицето. В домашни условия мазнината може да се прибавя към всички козметични средства. След известно време кожата става елестична, изглаждат се бръчките, влияе на обривите и лишеите по кожата.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА – бактерицидни, възстановяващи, противовъзпалителни, общоукрепващи, подхранващи (поради богато съдържание на витамини, микроелементи, аминокиселини, ненаситени мастни киселини, омега 3, омега 6) Мазнината помага бързото възстановяване след тежки операции.

СЪСТАВ НА МАЗНИНАТА – Високото съдържание на омега-3 и омега-6 помага за лекуване на болести на храносмилателния тракт, организмът се възстановява бързо.

Най – подходяща за лечение на: изтощение на организма, атеросклероза, бронхиална астма, анемия, туберкулоза,панкреатит.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ – Вътрешното приемане на мазнината е абсолютно противопоказано за хората, на които е забранено приемане на мазни храни. Отнася се и за хора с алергии, бременни и кърмещи.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАЗНИНАТА – Може да сеприема както вътрешно, така и външно от деца и възрастни. Използва се за укрепване на имунитета, за възстановяване след тежки заболявания. Незаменимо средство при обриви и кожни проблеми.

ВЪТРЕШЕН ПРИЕМ НА МАЗНИНАТА – Курсът на лечение трае 30 дни, 2 -3 пъти в годината, обикновено 2 с. л. 30 мин преди ядене.

ВЪНШНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАЗНИНАТА – При простудни заболявания, кашлица и болки в гърлото и гърба – чрез разтриване. Като заздравяващо средство се използва при рани и кожни заболявания – нанася се чрез втриване.

НЕ Е  ЛЕКАРСТВО, ПРЕДИ УПОТРЕБА СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ЛЕКАР.    

МАЗНИНАТА НА МАРМОТА ЗА ДЕЦА

Отлично средство при простудни заболявания. Въздейства на слаби деца, с рахит и лош имунитет. Детският организъм получава необходимите елементи, предпазва от инфекции.

Мазнината при бронхит – приема се външно и вътрешно. Започва се с прием на 1 с. л. вътрешно. Ускоряване на лечението се постига с разтриване на гърдите, петите и дланите (може предварително да се затопли).

Мазнината при кашлица – използва се при силна кашлица, вътрешно по 1 ч. л. 4 пъти на ден. Добре се отразяват разтривките на гърдите и стъпалата, при условие, че няма температура.

Мазнината при рак на белите дробове. В този случай се използва като възстановяващо и укрепващо средство след химиотирапия, възстановява имунитета, попълва недостига от минерали и мазнини, в някой случай участва във възстановяване на кръвните телца. В случая се прилага 1 година – през месец. Така оганизма сам активизира борбата с раковите клетки при сериозни процедури и химиотерапия.

Мазнината при язва на стомаха – ефективна със сбособността бързо да зарастват откритите рани и нормализира работата на хранителния тракт. Приема се по 1 с. л. 3 пъти на ден в продължение на месец. Прекъсва се за месец и половина и отново по схемата.

ТОПЕНЕ НА МАЗНИНАТА

За да се съхранят полезните качества, мазнината се отделя от останалите части и се смила няколко пъти в месомелачка. Поставя се на водна баня до пълно разтопяване. Може да се прецеди през сито. Съхранява се на хладно и тъмно в добре уплатнени опаковки. Срок на съхранение – от 6 месеца, до 2 години.

Лечебните свойства на мазнината се определят от състава, в който се съдържат ненаситени мастни киселини, което обяснява и ниската температура на топене. Тази особеност я доближава до рибеното масло. Ценни са не само омега-3 и омега-6.

УПОТРЕБА – вътрешна и външна

ВЪНШНА УПОТРЕБА – за маски и масаж на лицето, за подобряване на елестичността и тонуса на кожата. За разтриване на болни стави при хронични заболявания с деструктивни и дегенеративни процеси. За втриване в кожата и компреси на гърба и гърдите при упорита кашлица. При ерозии и язви.

ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА – при заболяване на горните дихателни пътища (остър и хроничен бронхит, упорита кашлица, бронхиална астма, пневмония и туберкулоза), при язва на стомаха, при повишено съдържание на холестерола, развитие на атеросклероза. При нарушение на храненето и изтощение. Слаба имунна система и обща слабост. Желязодефицитна анемия. Нервно сътояние и депресия. Обменно дегенеративни нарушения в опорно двигателния апарат, рахит.

Това лечение способно да предотврати коксартроза в кръвоносната система (мозъчен исхемичен инсулт, инфаркт на миокарда).

За да се получи максимален ефект от лечението е необходимо да се спазват следните правила:

  • да се приема 1 час преди хранене, да се приема по схеми за различните заболявания;
  • да не се приема безконтролно.

ПРИ ДИХАТЕЛНА И ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Приема се наведнъж 3 пъти на ден.

При остри възпалителни процеси на дихателните пътища, до пълно отшумяване на проблема

При хронични заболявания се лекува по схема – 3, 4 седмици. Прекъсването е в продължение на 2-3 седмици. Допуска се 4 лечебни курса на година. Същата схема на лечение се прилага и при болести на храносмилателния тракт.

ОСОБЕНОСТИ ПРИ  НА ДЕЦА

Препоръчва се по 1 ч. л. преди ядене с продължителност на приема като при възрастните. Ако детето не приеме маста заради вкусовите и качества, може да я смесите с мляко, чай, сладко.

При рахит маста се смесва със същото количество алое и мед. Приема се по 1 ч. л. в продължение на 1 месец.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ПРИ: Индивидуална непоносимост, наличие на камъни в жлъчката, обострен хроничен холицистит , хепатит,цироза.

СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ: Разстройство в храносмилането и диария – приема се прекратява.

ФОРМИТЕ, ПОД КОИТО СЕ ПРОДАВА МАЗНИНАТА

От фармацефтичната промишленост са в продажба препарати от чиста мазнина и такива в комбинация с кремове, балсами, капсули. При покупка на продукт с неприятен мирис, горчив, кисел и променен цвят, и изтекъл срок – да не се използва.

СВОЙСТВА

Жителите на Сибир и Урал в  течение на столетие използват лечебните свойства на мазнината.

За профилактика и общоукрепване е достатъчно да се приема на гладно по 1 с.л. на ден.

При заболяване на ставите и кожата се използва разтриване, като третирания участък се покрие с топъл компрес, веднага след нанасяне на мехлема.

При бронхит, туберкулоза, пневмония, кожни заболявания, ревматизъм, дистрофия, панкреатит, хемороиди, рахит, астма - се прави лечебен масаж.

При болести на стомашно – чревния тракт, при спазми и колики се използва мазнината, която подобрява микрофлората на тези органи.

 

КАК СЕ ПРИЕМА МАЗНИНАТА НА МАРМОТА

Общо правило – приема се наведнъж и 1 час преди хранене!

За възрастни, при простуда се приема 1 с. л. 3 пъти на ден. При децата  е 1 ч. л. 3 пъти на ден.

При туберкулоза, бронхит, възпаление на белите дробове се приема от 1 до 3 с. л. 3 пъти на ден в продължение на 1 месец.

При проблеми стомашно – чревния тракт се приема от 1 до 3 с. л. на ден в продължение на 1 месец.

При полиартрит и ревматизъм – болните места се разтрива с маста.

При лечение на рани – видим ефект има след 2 – 3 дни, пълно възстановяване след 10 – 30 дни

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ – Не се препоръчва при проблеми  с черения дроб и жлъчката.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА – Важно предимство е 100 % усвояване на мазнината, която прилича на рибеното масло, но 10 пъти го превъзхожда. Осигурява на организма необходимото количество органични киселини, микроелементи и витаминни.

ВАЖНО: Съществува опасност от фалшив продукт и или изготвен в неподходящи условия.

 

           

Катерина Николова 58 год.

  
01.07.2020

Страхотен продукт. Бръчките около очите ми изчезнаха, а кожата ми стана копринена.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден