Ехинацея –100 % Натурална (Echinacea purpurea) 10 г – НОВО

Добави мнение

7.00 BGN 12.00 BGN Спестявате 5 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

 

 

Ехинацея (Echinácea purpúrea)

Хранителна добавка 10 г

 

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Използват се всички части на растението. Съдържа богат набор от биологично активни вещества, витамин D, микроелементи (калций, калий, селен, цинк и др.). Помага при артрит, пневмония, цистит, отит, ангина, бронхит и грип.

Употреба: една чаена лъжица наситнена билка се залива с 200 мл вряща вода, запарва се за 30 минути, след което се прецежда и се приема по 100 мл, два пъти на ден, преди хранене.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, автоимунни заболявания, множествена склероза, червен вятър, атеросклероза и при индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: Ехинацея (диворастяща) – 100 % натурална, в изсушен вид.

Най-добър до: 01.2022 г.              Партида: L 18-81

Да се съхранява на сухо и прохладно място на температура до + 25 °C, недостъпно за малки деца.

Не е лекарство, преди употреба се консултирайте с лекар!

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД, гр. Пловдив  тел: 0895 115 025    www.zdravenmagazin.bg

Производител: ООО Целебные Травы Алтая”     Произход: Русия, Алтайски край.

Цена за  50 г  30 лв 

ЕХИНАЦЕЯ (Echinacea purpures)

Нарича се още змийски корен, червено слънце, чудо-цвете на прериите и др.

 

Съдържа 7 групи биологически активни вещества, които включват полизахариди, производни на кофеиновата киселина, флавоноиди, есенциалис липиди, алкиламиди, витамин Д и микроелементи. В състава се открива още калий, калций, сребро, цинк, селен, кобалт, литий, мед и други микроелементи. Тези полезни вещества се съдържат в цялото растение, поради което се ползват всички части на растението в свеж и изсушен вид. Екстракти от ехинацея влизат в състава на повече от 240 препарати, в това число и в патентовано средство срещу спин.

Употреба: използва се при : артрит, пневмония, цистит, възпаление на средното ухо, ангина, бронхит, херпес, грип, бронхит,  мощен стимулатор на имунната система, използва се при ухапване от змии.

Противопоказания: при деца до 3 год., автоимунни заболявания, множествена склероза, червен вятър, спин инфекция, бременност, левкоза, туберколоза, атеросклероза и др.

Рецепта 1) Екстракт от ехинацея ефективен при ставни болки,язви на стомаха, херпес, отоци, подобрява зрението, намалява пушенето и влечението към алкохола. 1 с. л. наситнена трева се залива с 2 чаши кипяща вода в термос,оставя се за 1 нощ и се прецежда. Приема се 100-150 мл 3 пъти на ден 30 минпреди ядене. Курс 10 дни, 5 дни почивка и може да се повтори още 2 пъти.

Рецепта 2) Отвара – повишава имунитета, подобрява състава на кръвта, укрепва паметта и вниманието, сваля стреса и повишава работоспособността, подобрява зрението, нормализира кръвното налягане, ускорява зарастването на раните, счупвания и удари. 1 чайна лъжичка наситнена трева се залива с 1 чаша кипяща вода, поставя се на водна баня 15-20 мин; оставя се 30 минути да отдъхне; прецежда се. Пие се по 1/3 чаша 3 пъти в ден преди лягане. Курса на лечение е 10 дни, прекъсване 5 дни и курса може да се повтори.

Студен извлек – 1 с. л. наситнена трева в емайлиран съд се залива с   чаша судена преварена вода, оставя се 6-8 часа и се прецежда. Приема се по ½  чаша 2 пъти дневно 30 мин. преди ядене.

Рецепта 3) Чай – чаят повишава имунитета,забавя стареенето, очиства и подмладява организма. Използва се при грип, простуда, различни възпаления, язви, екземи, за бързо възтанавяване при дълго боледуване, след операции, след прием на антибиотици, след лъчева терапия и химио терапия. 2 чаени лъжици наситнената трева се заливат с 0,5 л кипяща вода, остава се 40 мин да престои и се прецежда. Пие се по 1-2 чаши на ден

Топчета: тревата се наситнява до прах,който се  смесва с мед в порция 1:3. Правят се топчета колкото грахово зърно. Приема се 1 топче 2-3 пъти на ден.

Естракт – използва се при аденом на простатата, при възпаление на пикочно половата система, за усилване на потенцията, при женско и мъжко безплодие, женски възпалителни процеси, запек, спазми в съдовете,язви на стомаха, гастрит, пълнота, подобрява обменните процеси, увеличава работоспособността, снема умората, повишава имунитета и съпротивата на различни ростудни забалявания.

50 г  от наситнената трева се залива с 1 л водка, стои на тъмно 2-3 седмици , като периодично се разклаща, след което се прецежда. Приемат се по 20-30 капки 3 пъти на ден, прекъсване от 3 дни и курсаможе да се използва още 2 пъти.

Компреси и намазване – използва се при херпес,екзема, псориазис, брадавици, гнойни абцеси, рани, изгаряния, лишеи, ухапванияот насекоми, стрептококови инфекции, за премахване на лунички и пигментни петна.

1 с. л. от тревата се залива с 1 чаша кипяща вода, стои 2-3 часа в термос и се прецежда. Обилно се мокри мека салфетка или марля като екстракта се поставя на проблемните места. Стои 30-50 мин 2 пъти дневно.

Вани – има успокояващо, антибактериално и възтановяващо действие.

6 чаени лъжички трева се заливат с 1,5 л кипяща вода, стои 1 час и се прецежда, изсипва  във вана с температура 35-38 о С, стои се в продължение на 10-30 мин.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден