ВЕНДУЗИ - професионални 6 бр.

Добави мнение

49.00 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Данни за продукта:

Комплект 1: 
– пистолет за вакуум; 
– 6 бр вендузи;
– 4 бр магнити: два сини и два червени.

Какво представлява вендузотерапията

Вендузите наподобяват чашки, които в зависимост от материала, от който са направени могат да бъдат – стъклени, силиконови, керамични, дървени и др. 
По време на терапията с вендузи се създава лек вакуум вътре в чашките, след което вендузите се поставят върху кожата. Вакуум ефектът на чашките създава нежно засмукване, което омекотява тъканите и едновременно с това увеличава циркулацията на кръв, течности и чи енергията.

Чрез стимулиране на кожата и подлежащите мускули, вендузотерапията помага за изхвърляне на натрупали се, специфични за даден район токсини, като стимулира циркулацията на кръв и лимфа в съдовете.

Вендузите могат да се поставят на шията, раменете, гърба, в сакралната област, бедрата, корема, горната част на ръцете, а в някои случаи дори на челото или на стъпалата на краката, в зависимост от състоянието на човека. Усещането при терапията с вендузи, често се описва като силно затоплящо и релаксиращо. Много хора го определят като дълбоко релаксиращо. Тя отпуска втвърдената мека тъкан и упоритите възли. Напрегнатата и болезнена мускулатура се отпуска и кръвоснабдява бързо, само с няколко минутна вендузотерапия.

Методи на терапия чрез вендузи

Метод чрез задържане на вендузите – най-често прилаган. Чашките са приложени и поставени на определени места по тялото, като продължителността на прилагането им, варира от няколко секунди до няколко минути, в зависимост от протокола за лечение, желания ефект и целта на терапията.

Метод чрез краткотрайно задържане на вендузите – чашките се поставят и задържат за желаната област за много кратко време, след което се отстраняват.

Метод чрез плъзгане на вендузите – преди прилагането на чашките, частта от човешкото тяло подлежаща на вендузотерапия бива намазвана с масло (масажно, медикаментозно, етерично както и други видове масла или мехлеми), за да се създаде възможност за плавни плъзгащи движения. Практикуващият плъзга вендузите по повърхността на тялото, например по гърба или бедрата, до омекване на мускулите и съединителната тъкан.

Други методи – те включват комбиниране на вендузотерапията с акупунктура (добавя се игла в мястото на засмукване с вендузата); комбиниране с кръвопускане; съчетаване с билкови терапии чрез варене на чашите с билки, или поставяне на билки вътре в чашките.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден