Борова матка (Orthilia Secunda)

Добави мнение

15.00 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

 

 

Борова матка (Orthilia Secunda) 

Хранителна добавка

 

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологичноактивна хранителна добавка.

Препоръчителна доза за дневен прием: По две таблетки три пъти на ден, по време на хранене с голямо количество вода. Продължителност на приема 1 месец.

Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години и индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: микрокристална целулоза, борова матка (билка) екстракт, талк на прах.

Борова матка (билка):  таблетки 50 броя х 0,5 г

Най-добър до: 01.08.2021 г.   Партида:  L 08

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Вносител: „КМК РЕЛАКС“  ЕООД

тел: 0895115025

Производител: ООО ,,Фарм-Груп’’, Русия, Алтайски край

БОРОВА МАТКА (Ortilium secunda)

Синоними  женска трева, ортилия, борова трева, горска круша (заради крушовидния корен), зимзелен

Расте по всички континенти, най-подходящи са условията в Сибирските гори.

Още от древността се ползва за лечение на много болестни състояния, най-главното, доказано и днес, че успешно подпомага лечението на гинекологичните заболявания.

Състав – съдържа голям брой природни активни вещества в това число: органични киселини, гликозиди, смолисти вещества, лютиви вещества, витамини (витамин С) и минерали, желязо, манган, цинк, не големи количества мед и титан. Лечебните качества се обуславят най-вече от флавоноидите, естрогените (важни за лечението на гинекологични болести), дъбилни вещества и др. В прясно състояние билката има аромат на риба, който изчезва при изсушаването и.

Употреба – в народната медицина, билката е известна като средство за 40 болести. Препоръчва се при лечение на цистити, пиелонефрити и други възпаления, при разтройство на храненето, за лечение на кръвоизливи и зарастване на рани. Най-голям ефект се получава при лечение на различни женски заболявания, заради което се нарича „женска трева“. Билката е добър помощник при терапията на възпаление на женските полови органи, на прекъсване на менструационния цикъл. Значителни подобрения се получават при лечение на миоми, фиброми, при непроходимост на маточните тръби, заболявания на шйката на матката и др. В случаите на безплодие билката способства за правилната работа на матката и яйцчиците, повишава репродуктивните способности на оргонизма. По време на бремеността подпомага освобождаването на токсини. Успешно се използва при кисти на яйчниците и при поликистоза на същите, като ги стопява, действа асептично при възпаление на гърдите по време на кърмене и при различни възпаления на вагината. Благопрятно е въздействието върху ендокринната система, като подобрява хормоналния фон, благодарение на фитохормоните, които съдържа (фитопрогестерон и фитоестроген), подобрява износването на плода, повишава и либидото. Фитохормоните помагат да се преодолее по-леко климакса (намалява топлите и студените вълни), успокоява нервната система, подобрява съня и се бори с депресията, подмладява женския организъм. С билката се провежда ефективна профилактика против туморните образувания, както и успешното им лечение. Способства за заздравяване на сърдечно-съдовата система, нормализиране на кръвното налягане. Съветват да се използва при захарен диабет, при лечение на язвина стомаха. Макар, че се счита за женска билка, тя може да се използва и при мъжете в случаите на бъзплодие (повишава активността на спермазоидите и повишава числото им) подобрява лечението на простатната жлеза, също и при проблеми с пикочно-половата система, жлъчнокаменен тракт, на бъбреците и черния дроб.

Употреба – използва се като воден извлек, отвара и в спиртен разтвор. За да се използва пълния лечебен ефект на билката се препоръчва билкова смес.

Противопоказания – прием на хормонални препарати, бременност, лошо съсирване на кръвта, по време на месецния цикъл, не трябва да се превишава предписаната доза.

Използва се при лечение на: хемороиди, миома, поликистоза на яйчниците, цистит, ерозия, нарушение на цикъла, диария, фибромиома, бъзплодие, ендометриоза, кръвотечения и др.

Противопоказания: индивидуална непоносимост, бременност, кърмене и др.

Вносител: „КМК Релакс“ ЕООД гр. Пловдив

 тел: 0895 115 025  www.zdravenmagazin.bg

Производител: ООО Фарм-Груп, Русия, Алтайски край

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден