Алтайско мумио 100 % натурално - 10гр.

Добави мнение

14.00 BGN 18.00 BGN Спестявате 4 BGN

Алтайско мумийо (пречистено) – паста

Хранителна добавка 10гр

Описание: Мумийото е природно образувание с органично-минерален произход. Черно-кафеникаво на цвят и със смолиста текстура, то се е формирало в резултат на сложни биохимични процеси, протичали в продължение на хилядолетия под влияние на уникалния микроклимат във високопланинските пещери на Алтай, Кавказ, Тибет и Сибир. Именно на това се дължи и изобилието на полезни биоактивни вещества в състава му, включващ над 50 компонента – комплекс от витамини (А, В1, В6, В12, Р и др.), макро- и микроелементи (калций, фосфор, цинк, желязо, мед и др.), аминокиселини, органични киселини, природни стероиди и смоли, етерични масла и много други.

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство биологично активна хранителна добавка. Мумийо е природен адаптоген, т.е. има цялостно комплексно действие върху човешкия организъм – повишава имунитета, увеличава костната плътност, стимулира процесите на кръвотворене, подобрява функцията на черния дроб и сърцето, нормализира дейността на нервната система, регулира хормоналния, киселинно-алкалния баланс и метаболизма.

Начин на приемане: Мумийото се приема под формата на воден разтвор, като 10гр мумийо се разтварят в 1л вода – препоръчително е изворна, минерална или преварена – в резултат всеки 100мл от така получения разтвор съдържат по 1гр мумийо. (Тъй като пастата от мумийо на стайна температура е много лепкава (и цапаща!) субстанция, може да използвате лесен трик за бързо и чисто разтваряне (описан е в листовката) ).

Дозировка:  Препоръчителната доза за дневен прием е в зависимост от телесното тегло: 50-80кг – 0,5гр; над 80кг – 0,8гр. Приема се сутрин на гладно, 10-15 минути преди закуска. Продължителност на приема: 25-30 дни (повече информация за схемите на прием има в листовката).

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, при бъбречнокаменна болест и при индивидуална непоносимост към продукта. Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е лекарство. Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар.

Съставки: Алтайско мумийо (пречистено) – 100% натурално, във вид на паста. Полиетиленова опаковка от 10гр.

Най-добър до: 01.10.2024г                          Партида: L 07.00009

Начин на съхранение: Да се съхранява на сухо, недостъпно за деца място, защитено от пряка слънчева светлина, при температура до 25°C. След разтваряне, полученият разтвор да се съхранява в хладилник (2-8°C) за максимум 20 дни.

Производител: ООО "Целебные Травы Алтая'', Русия, Алтайски край

Вносител: "КМК Релакс'' ЕООД, гр. Пловдив тел. 0895115025

 

Мумийо Алтайско пречистено

Altai Depuratus Mumijo

Препоръчва се в качеството на биологично активна хранителна добавка с общо укрепващо действие, адаптоген.

Човечеството има вече над 4000 години опит в прием на мумийо. Думата има гръцки произход и означава “съхраняващ тялото”. Мумийо е природна смола, комбинация от органични и неорганични компоненти, напълно разтворима във вода, има черен или тъмнокафяв цвят. Пречистеното мумийо е еднородна маса, с еластична консистенция, с блестяща повърхност, специфичен смолист аромат и горчив вкус. Добива се от планините в Тибет, Индия, Алтай, Кавказ, Сибир.

Мумийо – това е богат комплекс от биологично активни вещества, създаден от природата. Уникалното съчетание на органични и минерални съединения, влизащи в състава му, обуславят благоприятното действие на мумийо върху организма.

Мумийото спомага за положителното повлияване функцията на костна тъкан, нервни стволове, сърдечни мускули; стимулира процесите на кръвотворене, повишава способността на черния дроб да обезврежда токсини. Мумийото подпомага защитните сили на организма. Този природен продукт благоприятно повлиява хора с намалени физически сили, хора подложени на стрес.

Мумийото в своя състав съдържа богат комплекс биологично активни природни вещества, основните от които определят неговото благоприятно повлияване на организма - 30 макро- и микроелемента, аминокиселини, ред витамини- А, В1, В6, В12, Р, етерични масла, органични киселини, смолисти вещества, общо над 50 компонента.

Органичните киселини - участват в обмяната на веществата, поддържат киселинно- алкалното равновесие, подобряват дейността на ендокринните жлези, понижават гнилостните процеси в дебелото черво.

Стероиди - способстват за поддържане на равновесието в хормоналната система.

Микро и микроелементи - участват в обменните процеси - водно-солевите, киселинно-алкалните, а също така и във ферментационните процеси. Основните от съдържащите се в мумийо минерални вещества - калций, фосфор и цинк участват в процесите формиращи костната тъкан.

Калций - участва в нормализацията на артериалното налягане, влияе на процесите протичащи в нервно-мускулната и сърдечно-съдовата система.

Фосфор – участва в изграждането на клетъчните стени и формирането на тъканите на сърцето, мозъка, мускулите.

Цинк - укрепва имунната система, репродуктивната система и паметта, снижава нивата на холестерина в кръвта.

Желязо - укрепва имунната система, участва в образуването на хемоглобина.

Мед – необходима е за поддържането на доброто състояние на сърцето, костите, нервите, мозъка и еритроцитите.

Аминокиселини - участват в белтъчната и въглехидратна обмяна, стимулират положително сърдечно-съдовата система, подобряват мозъчното кръвообръщение и трафиката на тъканите.

Благоприятно действие при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Под влияние на приема на мумийо се подпомага подобряване на минералния обмен и се подпомага зарастването на костни счупвания (доказано е в изследванията на хирурга А.Ш.Шакиров), костният калус се образува 8-17 дни по-рано от обичайното. В Узбекския научно-изследователски институт по травматология и ортопедия са проведени наблюдения при пациенти приемали мумийо със счупвания на костите, остеомиелит, дълго незаздравяващи язви. Участвалите в наблюденията са се повлияли много добре, като едновременно се подобрява съня и общото състояние.

Начин на приемане:

- вътрешно – разтваря се във вода, сок, мед, мляко, чай

- външно - смесено с мед, сок, спирт, вода

Дозировка за вътрешно приемане:

Количеството мумийо за дневен прием се определя в зависимост от телесното тегло по следната схема:

телесно тегло       дневен прием

до 50 кг                     0,1 гр. - 0,6 гр.

51-70 кг                     0,2 гр. - 0,8 гр.

71-80 кг                     0,3 гр. - 1,0 гр.

81-90 кг                     0,4 гр. - 1,2 гр.

над 90                       0,8 гр. - 1,5 гр.

Можете да разтворите 10 гр. мумийо в 1 л минерална вода. В този разтвор в 100 мл ще имате 1 гр. мумийо. В зависимост от дневната си доза ще приемате и необходимите ви милилитри разтвор. Или можете да разтворите 20 гр. мумийо в 2 л минерална вода. В този разтвор в 100 мл ще имате 1 гр. мумийо. В зависимост от дневната си доза ще приемате и необходимите ви милилитри разтвор.

Продължителността на приема се определя от състоянието и се прилагат следните две основни схеми:

 Вариант І - 10 дни прием, 5 дни почивка, отново 10 дни прием, 5 дни почивка и следва трети 10 дневен прием.

 Вариант ІІ - 25-28 дни прием, после 10 дни почивка и отново 25 дни прием.

Вътрешен прием:

Вариант 1 - дневната доза се разделя на 2 части и се пие 10-15 мин преди закуска и вечеря.

Вариант 2 – дневната доза се приема 30 мин преди закуска.

Вариант 3 – дневната доза се приема непосредствено преди сън.

 

ПРЕПОРЪКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МУМИЙО
 

Мумийо е хранителна добавка,преди употреба направете консултация с лекар.

Мумийо може да се приема рано сутрин, веднага след събуждане от сън, вечелта или 3 часа след вечеря. Ако приемате мумийо сутрин, за предпочитане е около 30-40 минути да останете в леглото.

При външно приложение (като мехлем или компрес от слаб разтвор) мумийо се използва непосредствено преди лягане. За да приготвите мехлем на базата на мумийо, който да не се попива от ръцете, добре е преди това да намажете ръцете си с преварено растително масло. По време на лечението с мумийо консумацията на алкохол е противопоказна.

ОБЩИ ПРЕПОРЪКИ

 

Приемайте на гладно разредено мумийо 1-2 пъти дневно, сутрин и вечер. Един курс  е с продължителност 25 - 28 дни. В напреднал етап  курсът се повтаря след 10 дни. Приеманото количество мумийо е в съответствие с таблицата. Желателно е да се разрежда в мляко в съотношение 1:20 (2-3 супени лъжици).
 

Може да се разрежда и с вода, като се добави мед на вкус. Полезно е да се редува разреждане на мумийо със сок (от грозде, краставица). При проблеми със стомашно-чревния тракт, черния дроб, е необходимо да се спазва диета.

 

Дозировка на мумийо в зависимост от човешкото тегло

 

Човешко тегло, кг

Дневен прием, грам

Дневна
доза

Доза за 1 курс на лечение от 28 дни, грам

Доза за 3 курса на лечение
от 28 дни, грам

Доза за 5 курса на лечение от 28 дни, грам

До 70

0,2

0,6

17

51

85

До 80

0,3

0,9

25

75

125

До 90

0,4

1,2

34

102

170

над 90

0,5

1,5

42

126

210

Деца до 1 година

0,01-0,02

0,03-0,06

0,64-1,68

2,52-5,04

4,2-8,4

Деца от 1 до 9 години

0,05

0,15

4,2

12,6

21

Деца от 9 до 14 години

0,1

0,3

8,4

25,2

42

 

РЕЦЕПТИ С ИЗПОЛЗВАНЕ НА МУМИЙО

Ревматизъм

  • Смесват се 0,5-0,8 гр мумийо с растително масло. Получената смес се приема вътрешно, а може и да се нанесе върху засегнатото място.

Счупвания, натъртвания, изкълчвания и навяхвания

  • Пийте по 0,2-0,5 гр мумийо вечел, като едновременно с това намажете увредената област с 3% мехлем. Курсът на лечение е 3 седмици. Курсът може да бъде повторен след 5-10 дни. Мазането на болното място да продължи без прекъсване.
  • Пийте 1,5 гр мумийо 3 пъти дневно, заедно с голямо количество мляко. Курсът на лечение е 6 дни.
  • Приемайте мумийо по 0,2 гр веднъж дневно сутрин на гладно в течение на 10 дни при счупване на костите. Повторете курса на лечение след 10 дни. Срастването на костите се ускорява с 13-17 дни. Курсът на лечение е 20-30 дни.

Мехлем от мумийо, 3- процентен

Компоненти: Мумийо 3 грама, вода 20 мл, ланолин безводен

30 грама, медицински вазелин до 100 гр. Загрейте мумийо на водна баня при температура 70-80 °С (желателно е 2-3 пъти в рамките на 24 часа). Ланолинът и вазелинът се обеззаразяват при температура 180-200°С в течение на 20 мин.
В стерилен съд разтворете мумийо в определено количество вода и към разтвора бавно добавете разтопената смес ланолин-вазелин, разбъркайте до получаване на гладка еднородна смес. Съхранявайте на тъмно при температура до 20°С.

Ставни болки

  • Смесете 0,5 грама мумийо със 100 гр течен мед. Направете комперс със сместа през нощта. Също така приемайте сутрин по 0,2 гр мумийо 1 час преди хранене за курс от 10 дни. Пълният цикъл на лечение е от 2-3 курса.

Костно-ставна туберкулоза

  • Приемайте по 0,1-0,2 гр мумийо в смес с мляко, мед в съотношение 1:20 два пъти дневно в течение на 25 дни, с повторение през 10 дни.

Радикулит, плексит, невралгии, невродермити

  • Втривайте болезнените участъци (по 5 минути) с 10%-тен спиртен разтвор на мумийо. Курсът на лечение е 3 седмици. След 5-10 дни възобновете курса. Едновременно с това приемайте мумийо с мляко и мед.
  • При радикулит също така се препоръчва използването на смес от мумийо с мед, която се втрива в болезнените области. След втриване оставете сместа през нощта като компрес. Провеждат се 5-7 процедури.

Главоболие, мигрена, епилепсия, парализа на лицевия нерв

  • През деня приемайте вътрешно 0,2-0,3 гр, смесено с мляко и мед в съотношение 1:20 два пъти дневно на гладно и вечер преди сън в течение на 25 дни, а при напреднал стадий с повторение през 10 дни след курса на лечение.
  • При главоболие, мигрена, епилепсия, парализа на лицевия нерв, отслабване на функцията на органите: вземете 0,07 гр мумийо, смесете ги със сок или бульон от риган (билка) и пийте, а при летаргия – 0,125 гр мумийо смесете с чай от мащерка и дивисил и пийте след варене.
  • Главоболия – пийте по 0,2 гр мумийо вечер в продължение на 10 дни, с 5 дни почивка.

Заекване

  • Необходима смес мумийо с мед в пропорции 1:5, 1:8 по 0,2 гр от екстракта. Лечението трябва да се проведе в продължение на 4 месеца.
  • При заекване езикът се смазва с разтвор на мумийо с мед.

Хипертония, сърдечна недостатъчност

  • Разтворете 8 гр мумийо в половин литър вода. Приемайте получения 1,6 %-тен разтвор по следната схема:
    • 7 дни по 40 капки 3 пъти дневно
    • 7 дни по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно
    • 7 дни по 1 супена лъжичка 3 пъти дневно.

 

Така курсът на лечение е 3 седмици. Мумийо оказва нормализиращо действие, намалява кръвното налягане, обменът на газове се повишава, достига се до подобряване на състоянието на 50%.

Постинфарктно състояние

  • Препоръчва се да се приема 1,6 процентен разтвор по следната схема:

 

Ден

Количество, капки

първи

15

втори

18

трети

21

четвърти

24

пети

27

шести

30

седми

33

осми

36

девети

39

десети

42

 

Пийте мумийо два пъти дневно 1 час преди храна, заедно с топло мляко или чай. Почивка 7-10 дни. Повторете курса 5 пъти.

 

Продължителното приемане на мумийо нормализира сърдечното кръвообръщение и обмена на веществата в миокарда, което води до възстановяване функцията на свиване и сърдечната честота.

Тромбофлебит

Известно е, че мумийото притежава противосъсирващо и съдоразширяващо действие.

  • Приемайте по 0,3 гр два пъти дневно, курсът е 10 дни. Установено е, че още на 4-5 ден от терапията намалява болката и отока, подобрява се общото състояние, възстановява се кръвообръщението, а на 10-12 ден кожната температура влиза в нормата.
  • В тежки случаи приемайте 7 процентен разтвор по схема:
    • 10 дни по 1 чаена лъжичка,
    • 10 дни по 1,5 чаена лъжичка,
    • 10 днипо 1 супена лъжица,
    • 10 дни по 1,5 супена лъжица,
    • 5 дни по 1 чаена лъжичка.

 

Необходимо е да се проведат 3-4 курса. Болното място намажете с мехлем (20% разтвор на мумийо с прасковено масло или вазелин).

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден