„Иван-Чай“ – Копoрска билка 100 % Натурална (Epilobium Angustifolium) 10 г

Добави мнение

10.00 BGN 11.00 BGN Спестявате 1 BGN

„Иван-Чай“ – Руски чай (Epilobium Angustifolium)

(Копoрска билка)

ферментирал

Хранителна добавка 10 г

 

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Има богат витаминен състав (витамин C) и микроелементи (желязо, калий, калций, магнезий и др). Повлиява благоприятно синузит, ларингит, главоболие, гастрит, язва и конюктивит.

Упореба: една супена лъжица наситнена билка се залива с 300 мл вряла вода, оставя се да се запари за 30 минути, след което се прецежда и се приема по 100 мл, три пъти на ден преди хранене.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, автоимунни заболявания, множествена склероза, червен вятър, атеросклероза и при индивидуална непоносимост към продукта.

Съставки: „Иван-Чай“ – 100 % натурален, в изсушен вид – 10 г

Най-добър до: 30.11.2025 г.                 Партида: L 21-56

Да се съхранява на сухо и прохладно място на температу-

ра до +25 °C недостъпно за малки деца. Не е лекарство, преди употреба се консултирайте с лекар! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД, гр. Пловдив, тел: 0895 115 025    www.zdravenmagazin.bg

Производител: ООО "Целебные Травы Алтая”    Произход: Русия, Алтайски край

Местността Копорие край Санкт-Петербург дава названието на този чай, известен още в Европа като “Руски чай”. Там го произвеждат в огромни количества и износът му е  заемал едно от първите места в експорта на Русия за Европа и Англия от 15 до началото на 20 век.

 

 

„Иван-Чай“ (Chamérion angustifólium)

     Известна като „Копорски чай“, петмови ябълки и др.

Среща се в европейските части на сибирските гори на Русия. Достига височина от 1,5 до 2 метра с тъмно зелени листа и дебел корен. Използва се  стеблото със листата и цветовете, преди да се образуват семената.

Състав: в надземната част съдържа голямо количество белтък с висока усвояемост. Не съдържа кофеин. Съдържа танини, които обуславят  противовъзпалителното действие. За това способстват и съдържащите се полизахариди. Съдържа още целулоза и растителни влакна, витамин С във  висока концентрация, желязо, мед, никел, калции, фосфор, калий и др. Съдържа още захари, флавоноиди, органични киселини и пектин.

Употреба: помага за нормализиране състоянието на много органи и системи (стомашно-чревния тракт), при терапия на язвени болести,  колити,ентероколити, предразположеност към диарии. Спомагателно средство при  неврози, психични болести и подобряване на съня. Обеззаразяващия  ефект на билката е полезна при проблеми с дихателната система, при вирусни инфекции, висока температура. Подпомага  простатата, стимулира  потенцията. За жените е полезна при климакс и проблеми с менструалния цикъл,  кръвоизливи. Нормализира кожата при различни дерматити, екземи и  облекчава случаите на псориазис. Жабуркане с чая се отразява благоприятно при стоматити и гингивити, добър за профилактика на кариес на зъбите,  както и за оздравяване на слизестата обвивка на устната кухина.При редовна употреба увеличава нивото на хемоглобина и подпомага терапия на анемия  и малокръвие.

Народните лечители използвали билката, за регулиране обмяната на веществата в организма и храносмилането. Употребата на билката води до регулиране на кръвното налягане (при високо кръвно налягане), нормализира дейността на ендокрината система. Може да се използва и външно при обработка на рани, за бързо зарастване на порязана кожа, за съхраняване младостта на кожата, тъй като в билката се съдържат вещества, който ускоряват синтеза на колаген.

Използва се при: малокръвие, синузит, атеросклероза, ларингит, отит, бъзсъние, главоболие, невроза, гастрит, ентероколит, язва на  стомаха и дванадесетопръстника, кониктивит и др.

Противопоказания: индивидуална непоносимост, бременност и др.

Рецепта 1) при синузит 1 с. л. наситнена билка се залива с 250 мл кипяща вода, запарва се 30 мин и се прецежда. Прием 3 пъти на  ден  по 1/3 чаша 30 мин преди ядене.

Рецепта 2) при малокръвие 1 с. л. трева се заливат с 1 чаша кипяща вода, запарва се 2 часа, прецежда се. Приема се по 1 с. л. 3  пъти на ден.

Рецепта 3) при рак и злокачествени тумори 10 г трева се заливат с 1 чаша вода, загрява се до кипене, кипи 15 мин на слаб огън; запарва  се 1 час прецежда се и се допълва до първоначалния обем. Приема се по 1 с. л. На ден преди ядене.

Рецепта 4) при конюктивит 1 с. л. Наситнена билка се вари в чаша вряла вода 15 мин на слаб огън, запарва се 1 час и се прецежда.  Прави се промивка на очите 3 пъти на ден с тампон натопен с отварата.

Рецепта 5) при атеросклероза 2 с. л. Трева се залива с 2 чаши кипяща вода, вари се на слаб огън 15 мин , оставя се за изтине, прецежда се и се приема по 1 с. л. 3 пъти на ден.

Рецепта 6) при главоболие, язви, гастрит, ентероколит, при ангина (за жабурене) и при промиване на рани. Отвара от 3 суп. л. билка се заливат с 1 чаша гореща вода, кипи 15 мин; прецежда се и се допълва до първоначалния обем. Приема се по 2 с. л. 3 пътина ден.

Рецепта 7) при аденомна простата – 1 с. л. (пълна) от билката се запарва с 2 чаши кипяща вода, стои 10 мин и се прецежда. Приема се сутрин и вечер 30 мин преди сън.

Рецепта 8) при нервно изтощение, раздразнителност и умора – 1 с. л. от билката се залива с 1 чаша кипяща вода, стои 30 мин и се прецежда. Приема се по 1/3 чаша 3 пъти на ден преди ядене. Курс 1 месец.

Рецепта 9) 1 чаена лъжичка билка се залива с 1 чаша кипяща вода, оставя се като чай и се прецежда. Приема се по 1 чаша  2 пъти на ден. Притежава общоукрепващо действие, успокоява, повишава   имунитета, нормализира дейността на стомаха, подобрява съня, премахва главоболието и помага за подобряване на потенцията.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден