Амарантово масло (Студено пресовано) 100% Натурално

Добави мнение

45.00 BGN 57.00 BGN Спестявате 12 BGN

Амарантово масло (Студено пресовано)

100% Натурално 100ml

Хранителна добавка

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Съдържа в състава си витамин Е (токоферол), витамин F , фитостероли и ненаситени масти киселини. Отличава се с най-високото съдържание на сквален от всички растителни видове. Действа благоприятно на имунната система и на метаболитните процеси в организма. Мощен антиоксидант, който защитава кожата от стареене. При външна употреба облекчава кожни проблеми като

псориазис, невродермити, екземи и др.

 Употреба: Вътрешно: Приема се по една кафена лъжичка (3мл) сутрин по време на хранене, след разклащане на флакона. Продължителност на приема 1 месец. Важно: При първите дни на

приема може да усетите гадене и лек световъртеж, което се дължи на активното насищане на организма с кислород.

Външно: При дерматологични проблеми се нанася върху проблемните участъци, два пъти на ден (сутрин и вечер), като след

десет минути се попиват с хартия. Важно: Преди употреба да се направи тест за поносимост - намажете малък участък от кожата на вътрешната страна на лакътя. След един час, ако няма зачервяване или сърбеж, продуктът може да се използва.

Съставки: Амарантово масло 100% Натурално  разф. от  100мл.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години и индивидуална непоносимост към продукта. При хроничен панкреатит, холецистит, камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на тъмно, сухо и прохладно място на температура до  +25°C недостъпно за малки деца.

Най-добър до: 12.2024 г.      Партида: L082051

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД гр. Пловдив тел: 0895 115 025

 Производител: ООО "Специалист”  Русия, Алтайски край 

Не е лекарство! Преди употреба се консултирайте с лекар!

Масло от амарант

 

100%   НАТУРАЛНО

Амаранта по времето на   инките се е наричал „храна на боговете“; Представлява зърнена култура с дребни зърна, които се консумира и  се произвежда масло. Амарантовото масло е сравнително нов продукт и все още се изследва от много изследователи, за да докажат истинското му значение, поради съдържащите се в него БАВ и възможността да се използва за различни цели.

 В състава на  амарантовото масло се съдържат: витамин Е (токоферол), витамин F, сквален, фитостероли, полиненаситени мастни киселини. Маслото се използва при различни разстройства на имунната система и метаболитните процеси. Съдържанието  на витамин Е , витамин К, сквален и токоферол  е значително по-високо отколкото в облепиховото масло. Основни в състава на амаранта са линоловата и линоленовата киселини – незаменими мастни киселини. Те са особено важни за организма защото осигуряват биосинтеза на липидите. Те се обединяват под общото наименование витамин F, при това линоловата киселина (Омега 6) не се синтезира в организма и трябва редовно да се доставя отвън чрез храната. Ако постъпва недостатъчно количество, се нарушават редица реакции на синтез, в резултат на което се получават нарушения в холестероловия и мастен обмени, активизират  се процеси на атеросклероза и други нарушения.

Изследователите подчертават ефекта от полиненаситените мастни киселини при бронхиална астма, язва, хепатит, гастрит.

            Сквален е важна съставка в амарантовото масло. В различните сортове се съдържа в неособено големи количества (части от процента), но в някои случаи достига 10% най-високо съдържание сред всички растителни видове.

Какво е сквален? Произхожда от думата Squalus и се съдържа в черния дроб на акулите (открито още 1916 г.). В тези акули няма злокачествени образувания. Сега е установено, че сквален се съдържа в човешката мазнина, в мазнините на животните, в дрождите и в растителните масла; един от компонентите на човешката кожа. При нарушени процеси на преобразуването на сквален се получава атеросклероза. Съдържа се в подкожната мазнина (достига 15%) и е съвместим с кожата. Представлява особен антиоксидант, който осигурява пълноценна защита на кожата. Количеството сквален в кожата на човека намалява с напредването на възрастта.

 

Стероли – необходими са при синтез на андрогени и естрогени, т.е. половите хормони, хормоните на надбъбречната жлеза, витамин D и жлъчните киселини.

Холестерола и фитостерола са важни компоненти на клетъчната обвивка; заедно с фосфолипидите обезпечават пропускливостта на клетъчните мембрани и осигуряват пълноценна обмяна на веществата, обезпечават взаимодействието на фосфолипидните компоненти в мембраната.

Фитостероли – съдържанието им в маслото от амарант е 3-4 пъти повече от другите растителни масла (напр. царевичното). Те са сходни по структура и функции с холестерола; те блокират всмукването на холестерола в стомашно-чревния тракт и по този начин се понижава нивото на холестерола в кръвта. Изследователите отбелязват ползата от фитостеролите в обикновеното хранене и лечебното хранене. Ако се обогати дневния порцион с фитостероли – 2-3 гр. на денонощие-, се намалява с 10% холестерола в кръвта. 

 

Токофероли – това са високомолекулярни циклични алкохоли; имат α и β разновидности. Притежават силни антиокислителни свойства и минимална биологична активност.

Витамин F е много важен елемент, който участва в белтъчния синтез, важен е за дишането на клеките и други процеси на клетъчния метаболизъм. Този витамин е в групата на имуномодулаторите, които осигуряват пълноценната функция на сперматогенезата и предпазва от увреждане на зародиша, осигурява бързото възстановяване на кожата, например при дерматити, трофични язви, псориазис и мн. други.

Биологичната активност на токоферолите зависи от % съотношение на различните фракции, които имат различни свойства. Изследванията доказаха високата ефкетивност на амарантовото масло при диетична хиполипидна терапия. Изследванията са доказали, че линоловата и линоленовата киселини заедно с простагландините повишават пропускливостта на капилярите, оказват бронхолитично въздействие върху слизестите обвивки на горните дихателни пътища.

Масло от амарант при проблеми на дихателната система

Доказано е, че бързо се подобрява клиничната картина при остро протичащи процеси като се прекратява отделянето на гной, намалява се времето за лечение, отстраняват се страничните и алергични прояви. Позволява да се подсили имунитета и да се предотвратят проявите при хорнични заболявания като синузит и др. болести на горните дихателни пътища.

Използват се капки за нос сутрин и вечер в течение на 2-4 месеца.

 

Амарантовото масло може да се използва вътрешно и външно:

  • Вътрешното използване облекчава атеросклероза в долните крайници,  отравяне с психофармацевтични препарати, при изгаряне на слизестата обвивка на стомаха. Заедно с това се наблюдава нормализация на биохимичния състав на кръвта и повишаване на имунитета.
  • Външно – при някои видове псориазис, екземи, невродермити и др. кожни проблеми.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден