Кедрова смола(черна) - 100% Натурална (Pinus sibirica) - 10 г

(1 Мнения)

6.00 BGN 7.00 BGN Спестявате 1 BGN

ЧЕРНА КЕДРОВА СМОЛА  (Pinus sibirica)

100% натурална - Хранителна добавка 10 г

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Кедровата смола подпомага пречистването на целия организъм, тя е антиоксидант и имуностимулатор, предпазва кожата от стареене и избледняване. Използва се за облекчаване на различни травми, изгаряния, стоматологични проблеми, стимулира кръвообращението и обмяната на веществата. Благоприятно повлиява състоянието на гърлото и дихателните пътища, стомаха, ставите.

Препоръчителна доза за дневен прием: 3 пъти на ден след храна да се смуче кедрова смола (1/2 чаена лъжица), като след 15-20 минути е добре да се сдъвче. Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години и при индивидуална непоносимост към продукта. 

СъставкиКедрова смола (Pinus sibirica). Полиетиленова опаковка от 10 г.

Най-добър до: ноември 2024 г.    Партида: L36728

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. 

Вносител: „КМК РЕЛАКС“ EООД тел: 0895115025

Производител: OOO Алтайски нектар NKC, Русия, Алтайски край

 

                                                                                                ЧЕРНА КЕДРОВА СМОЛА  (Pinus sibirica)

 

От кедрова смола се приготвят лечебни мехлеми (балсами). В основата на мехлемите маста (мазнината): от пиле, гъска, мечка, язовец. Маста трябва да се разтопи на водна баня. Ако използвате растително масло, то също трябва да се обработи на водна баня. В съд с вода, на дъното на който е поставена чиния или метален капак, се поставя малка тенджера с нарязана в нея на малки парченца мазнина. От кипенето на водата в големия съд се нагрява и съда с маста, така постепенно маста става течна и вече достатъчно стерилна, за да се използва за приготвяне на лечебния препарат. Налейте мазнината в буркан, по-добре да е стъклен, и след неговото охлаждане до 50-60 градуса смесете с прахообразната или меката течна кедрова смола. Уверете се, че смолата се е разтворила равномерно и не е на бучки на дъното на буркана. Но най-добре е да се използва норка, мармот, тъй като спомага за по-дълбокото проникване на лечебните вещества в тъканните клетки.

Приготвяне на мехлем на базата на кедрова смола е посочено в предложените рецепти:

Кедрова смола за отслабване:

Кедровата смола се считала основното средство срещу затлъстяване, тя се разтваря на водна баня. Кедровият сок (живица) приготвяли от кедрова смола, получавал се течен балсам (обикновено 1 част смола на 3-4 части маслена база). При попадане върху кожата, тя прониква в подкожната тъкан и причинява бързото изгаряне на мазнини. В резултат на това след такава баня жени веднага губят 3-4 кг!

Кедровият балсам овлажнява и стяга кожата, оформя силуета и премахва закръгленостите. Извежда шлаката и токсините. Организмът сам започва активно да изгаря течните мазнини. Един месец такива процедури теглото намалява със 7-10 кг. Освен това тези маслени процедури имат антисептични свойства, премахват всички възпалителни процеси на кожата, силно хидратират и стягат кожата, правят я гладка и копринено нежна. Проблемните зони трябва да се намазват само веднъж на два дни по 15 минути.

Кашлица – натрошете на върха на чаена лъжица и поставете на езика, след това изпийте с чай – приемайте до пълно прекратяване на кашлицата.

Стомашно-чревен тракт – на 200 г водка 1 супена лъжица кедрова смола, 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица разтопена мазнина от вътрешности (от мечка, язовец или мармот). Разбъркайте всичко добре, оставете да престои един ден на тъмно. Приемайте по 1 чаена лъжичка на празен стомах до прекратяване на болката.

Синузит – кедров сок се разрежда с растително масло в съотношение 2:1. Напоен тампон да се прилага през нощта, поставен на фронталния синус. Курсът на лечение е 14 дни. Продължителността на курса зависи от тежестта на заболяването.

При възпаление на средното ухо (отит) - потопи памук в кедровия сок и поставете в ухото през нощта - до пълното прекратяване на секрета от ухото;

При ерозия на шийката на матката, ендометриоза и миоми на матката – използвайте през нощта тампон, напоен с кедрово масло. Курсът на лечение е 10 дни. Ако е необходимо, след 10 дни лечението се повтаря;

При ерозия на шийката на матката вземете равни части кедров сок, масло и восък и правете тампони със сместа;

При бронхит, астма, катар на дихателните пътища - инхалации. Използва се като профилактика срещу грип;

При бронхит, пневмония смесете 50 гр кедрова смола, 50 гр краве масло неосолено, 50 грама мед, оставете 4 дни да престои и приемайте по 3 чаени лъжички на ден;

При радикулит, артрит, ревматоиден артрит, остеохондроза, разтягане, контузии, навяхвания, фрактури – загрява се кедрова смола на парна баня, разрежда се с разтопена свинска мазднина в съотношение 1:1, разбърква се, след изкъпване болните места се разтриват;

При остехондроза, радикулит се смесват 50 грама кедрова смола, 50 грама водка, 50 грама масло. Сместа престоява седмица и след това болното място се маже.

При заболявания на ставите помага мехлем, направени от кедрово масло, пчелен восък, мазнина от мечка и язовец, зехтин (в равни части). Всичко трябва да се смеси на водна баня при непрекъснато разбъркване, докато сместа стане гладка, след това се намазва болното място. Мехлемът трябва да се използва за компреси (правят се през ден, държат се през деня). Курсът на лечение е 3 седмици, след което трябва да се направи почивка една седмица, след това повторете курса.

При заболяване на белия дроб, стомаха, камъни в жлъчката:

а) ½ ч.л. кедрова смола се разтопява в чаша сварено мляко, пийте 2 пъти дневно 20 минути преди храна;

б) Смесват се кедрова смола с мазнина (от вътрешностите на мечка, язовец, мармот, куче, в екстремни случаи, свинска мас или краве масло) и мед в отношентие1:1:1. Загрява се на покрит огън или на парна баня до 60 ° С. Пийте пълна чаена лъжичка в чаша горещ чай или сварено мляко 2 пъти на ден 20 минути преди хранене.

При язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника и киселини в стомаха капнете 3-4 капки върху парче хляб преди хранене.

Язва на стомаха. Сутрин, половин час преди хранене, в продължение на 8-10 минути задръжте под езика неголямо парче (с големината на грахово зърно) кедрова смола. Курсът на лечение е от три седмици до шест седмици.

При акне – кедрова смола се разрежда с растително масло в съотношение 2:1, нанася се на мястото за 4 часа. Сутринта се почиства.

Всякакви рани, ожулвания, циреи, изгаряния, псориазис – кедровият сок нанесете на марлен тампон, приложете на раната, сменяйте превръзката 2 пъти дневно, предварително обработете раната с Вашата урина. А при ожулвания поставете на болното място кедрова смола. Облекчението се усеща веднага, а след 2-3 дни раната от ожулването напълно изчезва. При хронични рани, циреи, незарастващи рани се смесват 100 грама кедрова смола, 100 грама мазнина, 100 грама восък и се правят компреси.

При ожулвания, напуквания на кожата, мокри екземи трябва да се вземе парче смола и да се размачка с пръсти продължително, примесено със слюнка до получаване на много мека консистенция. След това трябва бързо да се направи лапа и да се постави на възпаленото място, превързва се за 2-3 дни. Процедурата може да се повтори няколко пъти. Раните се почистват и заздравяват бързо.

Също така за циреи, можете да си направите компрес със смолата. Намокрете бинта с кедрова смола, поставете на цирея, покрийте отгоре с хартия за компреси и фиксирайте с бинт за 20-30 минути. Ако това бъде направено в ранните етапи на възпалението, за лечението е достатъчна една процедура.

При трофични язви и гангрена намажете бинта с кедров сок и го поставете в язвата възможно най-дълбоко. Курсът на лечение е до пълно възстановяване.

При венозни язви и рани от залежаване. Прилагайте мехлем от кедров сок и свинска мас.

При мехури на краката – напарете добре краката, наложете кедров сок на марлен тампон, поставете го на мазолите и залепете с лекопласт. Правете компреса през ден до изчезване на мазолите.

Проблеми често възникват във връзка със сухи мазоли и напукани стъпала на краката. Най-добрата рецепта е когато на върху напарени стъпала на краката през нощта се сложи кедров сок на болното място и отгоре се закрепи с лекопласт.

Хемороиди – кедров сок се накапва върху вафлена кърпа (в банята), държи над леген с вряла вода за 2-3 минути, след което увийте задните части, така че смолата да попадне падна в ануса, и се напарете в сауна.

• Някога в Сибир лекували зъбобол с кедрова смола като я прилагали към венеца на зъба. Понякога се използва от някои странни начини за лечение на зъби. Имало предание, че ако човек допре зъбите си до кедрова смола, която изтича от дървото, той ще се излекува от заболявания на зъбите и венците и от зъбобол.

При пародонтит се смесват 3 чаени лъжички сол, 1 чаена лъжичка кедров сок (живица), добавя се зехтин или рициново масло до получаване на еднородна консистенция, втрива се във венците 2-3 пъти на ден.

Туберкулоза - прави се смес от кедрова смола (живица) 50 грама, 100 г мед, мазнина от язовец, мечка, за предпочитане кучешка мазнина (също 100 г). Взема се по една чаена лъжичка.

При предсърдна аритмия, стенокардия в чаена лъжица растително масло се добавят 5 капки кедрова смола и се втрива в областта на сърцето.

При мастопатия се смесва100 г растително масло, 20 г кедрова смола. Загрейте на водна баня и правете компреси.

• Ако е нужно лечение на кожни заболявания - екзема, циреи, изгаряния, замръзвания, гнойни рани, необходимото съотношение е 1: 3, т.е., една част са мазнините - три части кедрова смола.

При катаракта. Разредете кедров сок (1: 4), морски зърнастец масло и капете максимум 2 месеца в окото на пациента по 1 капка 1 път на ден.

При гнойни рани и язви по кожата се прилага следния мехлем от натрошена кедрова смола. Смесете еднакво количество кедрова смола, жълт восък, слънчогледово или сусамово масло, разтопете сместа на огън (нагрявайте не повече от 60°С), използвайте след охлаждане под формата на мехлеми или пластири.

• При лечение на вътрешни заболявания, свързани с въздействие на лигавиците - ларинкса и сливици с ангина, стоматит, гингивит, орално, язва на стомаха и дванадесетопръстника, генитални заболявания - използва се тампон с кедрова смола, приготвен в съотношение 1: 2 това е една част мазнина и 2 части кедрова смола. Може да се претегли или да се използват лъжици, чаши, мензури като мярка.

• Натурална кедрова смола е полезно да се дъвче възпалителни заболявания на устата, зъбите и венците.

Налице е херпес по устните? Приложете тампон, напоен в смес от кедрова смола и кедрово масло в съотношение 1:1.

• За да се избегнат херпесни рани по устните върху образуваното удебеление на устните да се постави памук, напоен със смес от кедрова смола и растително масло (1:2) за 25 минути. Ако сърбежът и херпеса не изчезнат в продължение на 3-4 часа, повторете лечението.

При напукани устни намажете ги с мас от кедрова смола.

За профилактика на простудни заболявания е достатъчно 1 път на ден след храна да се смуче кедрова смола 1/3 чаена лъжица. Същият метод може да помогне за лечение на ангина за 2-3 дни.

• Винаги разполагайте с кедрово масло, за да не ви изненада грипна епидемия.

Не чакайте да стигнете до хрема, кихане, главоболие, температура, а веднага след първия сигнал за започване на грипа вземете мерки, за да не позволите на инфекцията да се задълбочи. Поставете капки кедрова смола в носа, ларинкса, мажете по-често (през 2-3 часа) ноздрите на носа, правете инхалации с билки и няколко капки кедрова смола или добавете в отварата борови връхчета.

• Понякога раната от порязаната ръка дълго не зараства.

Смесете прясна кедрова смола с масло от облепиха (зърнастец) в съотношение 2: 1, оставете сместа на бавен огън за 2-3 минути (при температура не по-висока от 60°С), охлажда. Мажете раната два или три пъти на ден до пълното зарастване. Съхранявайте мехлема шест месеца, на хладно място в плътно затворени бутилки.

Фрактури. Поставете в емайлирана тенджера голяма глава лук, настъргана на ренде, 4 супени лъжици зехтин, по една супена лъжица меден сулфат на прах, смола от ела, разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън. Оставете сместа да кипне (но не да заври!), след това охладете.

Мехлемът се прилага във вид на компрес на мястото на счупването – зарастването ще бъде два пъти по-бързо.

 

 

Евгения Петкова

  
01.07.2020

Черна кедрова смола много добре действа на съпруга ми когато има киселини и болки в стомаха.


Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден