Кедрово масло 100% Натурално 50 мл

Добави мнение

20.00 BGN 28.00 BGN Спестявате 8 BGN

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

                             Кедрово масло (Студено пресовано)

                        100% Натурално

                          Хранителна добавка

Предназначение: Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Помага при простуда, при общо неразположение на организма и подобрява имунитета.

Упореба: При простуда и общо неразположение на организма

се приема по две чаени лъжици с топло мляко или вода.

За повишаване на имунитета се приема по една чаена лъжица преди  хранене с топло мляко или вода.

Противопоказания: Да не се приема от бременни и кърмачки, деца до 14 години, и индивидуална непоносимост към продукта.

Важно: Преди употреба да се направи тест за поносимост.

Намажете малък участък от кожата на вътрешната страна

на лакътя. След  час ако няма зачервяване или сърбеж, продукта може да се използва.

Съставки: Кедрово масло (Студено пресовано) разф. от 50 мл.

Най-добър до: 12.2022 г.           Парт. номер: L1505.20

Да се съхранява на сухо и прохладно място на температура до

+ 25 °C недостъпно за малки деца.

Не е лекарство, преди употреба се консултирайте с лекар.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене

Вносител: „КМК Релакс” ЕООД гр. Пловдив тел: 0895 115 025    

Производител: ООО "Целебные Травы Алтая”         

Произход: Русия ,Алтайски край

  Кедрово масло

Употреба: Препаратите на основа на кедрово масло се използват в медицината за лекуване на бактериални и гъбични инфекции, сърдечни и съдови заболявания, стомашни и бъбречни болести, болки в ставите и зъбите, проблеми на кожата и с косите.

                Използва се като противовъзпалително и подмладяващо средство, изглажда бръчките и стяга кожата на лицето.

Състав: Лечебното действие на кедровото масло се обуславя от неговия състав. Маслото съдърва 95% липиди (вещества, подобни на мазнините в живите клетки), аминокиселини, мастноразтворимите витамини А, Е, К, D, витамините B, P, PP, C, макро и микроелементи.

100 г кедрово масло съдържа:

Наситени мастни киселини - 7,49 г, ненаситени мастни киселини – 73,577 г (в това число олеинова – 25,221 г, линолова – 46,209 г, гама-линоленова 0,317 и др.).

Витаминен състав: витамин Е – 55 мг, каротеноиди – 31 мг, витамин D – 0,07 мг, витамин В1 – 1,6 мг, В2 – 1,7 мг, В3 (РР) – 14 мг.

Микро и макроелементи – фосфор – 840 мг, калий – 650 мг, магнезий – 555 мг, натрий – 195 мг, калций 110 мг, цинг – 20 мг, желязо – 19 мг, мед – 4 мг и др. По съдържание на моно и полиненаситени киселини превъзхожда рибеното масло.

Уникалният витамин F представява комплекс от ненаситени мастни киселини. Този витамин F влияе благоприятно при профилактика на атеросклерозата, разреждане на кръвта, нормализиране на холистерола, подобрява състоянието на кожата.

Витамин Р (рутин) отговаря за състоянието на стените на кръвоносните съдове, понижава алергичните състояния и преодолява активността на вирусите.

Витамините А, Е, D регулират метаболизма, забавят стареенето, повишават имунитета. Приемът на тези естествени витамини помага за здрава костната тъкан, красива кожа, добро зрение.

Много от активните съставки в маслото осигуряват денонощната нужда на организма.

Маслото е висококалорийно – 100 г масло съдъжа: 898 килокалории в т.ч. 99 г мазнини, 0 г белтъчини и 0 г въглехидрати.

                     Кедровото масло - полезни качества:

  1. Високи антисептични качества – бързо заздравява раните, унищожава микробите и намалява натоварването на имунната система.
  2. Благоприятно действа върху ставите – приемане на маслото вътрешно и външно в топли компреси и разтривки отнемат болката при артрит и ревматизъм.
  3. Отстраняват спазмите – действа практически на всички органи в т.ч. при бронхиална астма, сърдечни, стомашни, чревни, нервни състояния, предпазва ръцете и краката от мускулни спазми.
  4. Подобрява състоянието на кожата и косата. Препаратите с кедрово масло се препоръчват при себорея, при влажни и червени петна по кожата на тялото и лицето.
  5. Тонизиращо средство – подмладява организма и стимулира обмяната на веществата, подобрява състоянието на мозъка, черния дроб, бъбреците, изглажда бръчките.
  6. Стягащо действие – използва се при лечение на стоматологични заболявания, стяга венците; чрез масаж с маслото се нормализират отпуснатите мускули на корема и крайниците; лъжичка от маслото избавя от диария; бързо заздравява рани и порязвания.
  7. При простуда и кашлица – очиства дихателните пътища, спомага отхрачването; избавя от главоболие, подобрява състоянието както при бодърстване, така и по време на сън.
  8. Дехидратиращо действие – извежда от организма излишната течност, което помага лечението на хипертония, напълняване, цистит, артрит, подагра, ревматизъм. Извежда от организма токсини, мазнини, пикочна киселина.
  9. Нормализира менструалния цикъл – помага при предменструалния синдром, прекъсване на цикъла, регулиране на хормоналните процеси.
  10. При гъбични инфекции – етеричните масла от кедровото масло действат на всички патогенни гъби. Използва се при лечение на микоза по ноктите, кожата, костите и вътрешните органи.
  11. Инсектицидни свойства – използва се при приготвянето на средства против мухи, комари и други вредители.
  12. Седативен ефект – успокоява нервната система като отделя летливи вещества, които стимулират получаването на серотонин, който се преобразува в мелатонин. Лекува тревожност, стрес, депресия, хронична умора и безсъние.

             Ползата от кедровото масло:

Препоръчва се ежедневна доза за укрепване на имунитета по 1 ч.л. на всяко хранене. Може да се добавя към каши и салати, супи, пюрета.

При инфекциозни заболявания се приема на гладно по 1 ч.л., 40-60 мин преди хранене, 2-3 седмици. Прави се прекъсване 10-12 дни и при необходимост се повтаря. Маслото да се разбърква преди всеки прием. Преди използване е необходима консултация с лекар. 

Руски народни рецепти:

  1. При язва и артрит – употребява се по 1 ч. л. масло сутринта 30 мин преди хранене и вечер - 2 часа след хранене. Приема се 3 седмици, след което се прекъсва за 10 дни и се повтаря при необходимост.
  2. Против атеросклероза – 30 капки масло по 1 път на ден преди хранене в продължение на 15 дни ; приема се отново след 2 седмици.
  3. При простуда и инфекции – капе се по 1 капка масло във всяка ноздра. Да се пие и по 1 ч.л. масло преди хранене. За деца дозата е ½ ч.л.
  4. При варикоза на вените – 2 пъти на ден се масажират поразените участъци с масло. Заедно с това може да се използва и вътрешен прием.
  5. При кожни болести – може 2 пъти на ден да се мажат зачервените и възпалени участъци. Вътрешно може да се приема сутрин по 1 ч.л.; курс 3-4 седмици. След почивка може да се повтори.
  6. При алергия – може дасе приема масло 3 пъти на ден по 1 ч.л. преди ядене. При сезонна алергия приемът започва 1 месец преди настъпването на сезона.

Маслото е подходящо за възрастни хора (мъже и жени) както и за деца от всички възрасти. Продуктът е подходящ за хора, живеещи при неблагоприятни условия и отравяния с тежки метали. Маслото обезболява, действа противовъзпалително, нормализира дефекацията, облекчава ставните болки, помага на  дихателните органи, анемия, кожни болести, помага при бременност и климакс при жените.

      Маслото е прекрасно средство за  третиране на всички видове коси:

  1. Против пърхот – смесват се 1 с.л. водна чай и масло, смесват се и се втриват в корените. След няколко часа косите се измиват.
  2. При косопад – 1 яйчен жълтък и 1 с.л. масло се смесват и се рапределят върху косите, масажират се и се покриват с полиетиленова шапка за 1,30 ч.; след това косата се измива.

Полезно е към шампоана да се добавя масло.

Маслото, използвано за кожата на лицето:

  1. Със загрято кедрово масло и памук може да се почиства лицето.
  2. Маслото може да се изполва като крем.
  3. То е средство срещу пъпки и пришки.
  4. Приготвя се хранителна субстанция от масло, овесени ядки и мед, след което се нанася върху кожата за 30 мин.

 

   Популярни народни рецепти

  1. Маска с бяла глина – 1 с.л. бяла глина се разтваря с вода, добавя се кедрово масло и се нанася на почистената кожа за 20 минути. След това се измива от лицето.
  2. Средство за нокти – равно количество авокадо, глина и кедрово масло се смесват и се нанасят върху ноктите. Стои докато изсъхне и се почиства.
  3. Ефективна маска за растеж на косите – в 1 с.л. кедрово масло се прибавят 2 капки розмариново масло, смесват се и се втриват в скалпа. Стои 40-50 мин и се измива.
  4. Против косопад – 3мл кедрово масло и 2 жълтъка се смесват в неметален съд; сместа се наняся в корените; остава 1,30 ч., като главата се покрива с фолио и след това се измива внимателно.
  5. При разстягане (сухожилия и др.) – 20 таблетки мумийо в ½ чаша кедрово масло. След това се масажира тялото и проблемните места. За стари травми не помага.
  6. Кедрово масло за красив тен – 40 мин преди излизане  да се нанесе кедрово масло върху лицето и тялото.
  7. Кедрово масло в кулинарията – не обича термообработката, поради което се използва главно за овкусяване на салати, за приготвяне на студени закуски, втори блюда и каши. Добре се съчетава с месото от птици, бобови, зеленчуци, сирена, плодове и зеленчуци.
  8. За отслабване се взема 3 пъти на ден по ½ ч.л. преди хранене или се ползва за разтоварващ ден по същия начин без да се приема друга храна, а само много чиста вода.

Противопоказания:

В много редки случаи може да се появи индивидуална непоноспимост (изпробва се като на сгъвката на лакътя на ръката се капва масло и се следи за реакция 2 денонощия; ако няма реакция, можа да се използва.

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден